جمعه ۱۵ فروردين ۱۴۰۴
تولید و تجارت

تولید و توسعه، مسیر شکوفایی فولاد خوزستان

تولید و توسعه، مسیر شکوفایی فولاد خوزستان
ابلاغ مقام معظم رهبری؛ سرمایه‌گذاری برای تولید
  بزرگنمايي:


پایگاه خبری شاخص بازار:
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در بخشی از پیام نوروزی 1404، با اشاره به نامگذاری سال 1403 به «جهش تولید با مشارکت مردم»، حوادث سال قبل را با وجود تلاش‌های دولت، مردم و بخش خصوصی مانع از تحقق کامل این شعار خواندند و افزودند: بنابراین امسال شعار و مسئله اصلی همچنان اقتصادی و ناظر به مسئله سرمایه‌گذاری است چرا که جهش تولید و برطرف کردن مشکلات معیشتی در گرو تحقق سرمایه‌گذاری در تولید است.

تاکید همیشگی ایشان به تولید نشان از اهمیت تولید پایدار و به دنبال آن ثبات اقتصادی و معیشت جامعه است. تحقق آرمان بزرگ تولید ملی نیازمند الزامات، قواعد و مقدمات هست. فرهنگ کار، تولید و کیفیت در ایران اسلامی نهادینه است. با نگاهی گذرا به شعار سال یک دهه‌ی اخیر که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، به درستی متوجه تاثیر تولید پایدار با تکیه بر توان داخلی می‌شویم. تولید، ستون فقرات کشور است؛ یعنی ستون فقرات اقتصاد کشور «تولید» است؛ ستون فقرات تولید هم کارگر است." تاکید همیشگی ایشان بر تولید نه تنها بر اهمیت آن تاکید می‌کند، بلکه تاثیر مستقیم تولید را بر معیشت جامعه بیش از پیش نمایان می‌کند.

شرکت فولاد خوزستان، در سال‌های اخیر به ویژه از چهار سال گذشته تا به امروز، با بهره‌گیری از منویات رهبری، نگاه ویژه‌ای به تولید پایدار با تعریف طرح‌های توسعه داشته است. تولید شمش فولاد خوزستان در سه فاز توسعه از یک و‌ نیم میلیون تُن به چهار میلیون تُن رسیده است. برنامه توسعه فولاد خوزستان در فاز چهارم که در افق 1410 این مجموعه عظیم صنعتی ترسیم شده است، تولید سیزده میلیون و 600 هزار تُن فولاد یعنی کسب سهم 25 درصدی تولید فولاد کشور است.

یکی از طرح‌های ماندگار و موفقی که در سال 1402 و با حضور رئیس‌جمهور فقید شهید رئیسی به بهره‌برداری رسید، ابرطرح زمزم سه بود که با ظرفیت سالانه دو میلیون تُن، نه تنها فولاد خوزستان را از آهن اسفنجی بی‌نیاز کرد، بلکه بخش عمده‌ای از  تامین سهم بازار کشور را به این شرکت اختصاص داد و فولاد خوزستان را به یکی از بازیگران اصلی تولید آهن اسفنجی کشور تبدیل کرد. بهره‌برداری از فولادسازی شرکت صنعت فولاد شادگان بدون حضور کارشناسان خارجی در سال 1404، که به ظرفیت تولید مجموعه فولاد خوزستان یک میلیون تُن اضافه می‌کند و زمینه اشتغال مستقیم 750 تن را فراهم می‌کند. هدیه‌ای که در واپسین روزهای اسفندماه 1403، باعث سرور و شادی کارکنان مجموعه فولاد خوزستان شد و می‌توان گفت به کابوس محدودیت‌های انرژی برق در سال‌های اخیر پایان می‌دهد، تملک نیروگاه 540 سبزوار بود، نیروگاهی که فاز اول و دوم آن در سال 1404 وارد مدار می‌شود. البته که پیش از این، نیروگاه 520 مگاواتی فولاد در دست احداث بود و نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی در سه فاز 200 مگاواتی تعریف و در حال اجراست.

بزرگ ترین عرضه‌کننده‌ی شمش فولادی کشور نقش به سزایی در تولید فولاد و رشد اقتصادی کشور بر عهده دارد. نقشی که در  همواره با تامین نیاز داخلی و صادرات نمایان شده است. از طرفی صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع بنیادی و استراتژیک در اقتصاد جهانی، تاثیرات اقتصادی قابل توجهی بر جامعه و اقتصاد کشورها دارد. ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها، افزایش صادرات و درآمد ارزی، تاثیر بر صنایع وابسته و تحقیق و توسعه و نوآوری تنها گوشه‌ای از تاثیرات صنعت فولاد است. صنعت فولاد در اقتصاد ایران سهمی حیاتی و گسترده دارد که به طور چشمگیری به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک می کند. امید که مسولان نظام و سران سه قوه، منویات رهبری را نصب‌العین قرا دهند و در سیاست‌گذاری ها اصل را بر فراهم نمودن تولید پایدار قرار دهند.


نظرات شما
آخرین اخبار