پنجشنبه ۱۳ دي ۱۴۰۳
مجلس

قالیباف: قانونی که قابل اجرا نیست، ننویسیم

قالیباف: قانونی که قابل اجرا نیست، ننویسیم
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع پذیرفته نیست در مجلس قانونی بنویسیم و تصویب کنیم که قابلیت اجرایی ندارد، منطقی به این موضوع حاکم نیست.
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار: محمد باقر قالیباف روز شنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش های مجلس، ضمن تبریک هفته پژوهش اظهار داشت: مرکز پژوهش‌ها عقل و فکر منفصل مجلس است، این مرکز تنها متعلق به مجلس شورای اسلامی نیست، بلکه متعلق به انقلاب و نظام اسلامی است.

قالیباف از مرکز پژوهش های مجلس خواست تا ریل های حکمرانی را در بخش‌های استراتژیک کشور به گونه ای پیش ببرد که نسبت به گذشته، حال و آینده پشیمان و ناامید نباشیم.

وی ادامه داد: زمانی که حرف از قانون گذاری می‌زنیم باید بگوییم که امروز دامنه قانون‌گذاری بیشتر و بزرگ‌تر شده و این یک واقعیت است، ما باید به این مسائل دقت کنیم، چون می‌خواهیم با این قوانین در عرصه‌های مختلف حکمرانی کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجلس حتما باید نسبت به سیاست خارجی توجه بیشتری داشته باشد، چرا که مقام معظم رهبری در آغاز این دوره از مجلس تاکید داشتند که مجلس باید مسائل سیاست خارجی را نیز مورد توجه قرار دهد.

وی با تاکید بر این که جامعه جوانی در مرکز پژوهش های مجلس حضور دارند، افزود: در این راستا ما نیازمند یک تجربه خوب و شناخت از تجربه گذشته و نشست و برخواست کردن با افراد باتجربه هستیم، همچنین ما نیازمند حکمت نظری و عملی با هم هستیم.

وی ادامه داد: حتما در حوزه قانون گذاری باید با خرد جمعی و به تعبیری با جمع سپاری، قانون تنظیم کنیم؛ زیرا قانون برای این جامعه است، جامعه باید این قانون را بپذیرد و به دنبال آن باشد.

قالیباف اظهار داشت: مبانی مربوط به قانون باید برخاسته از شرع باشد و این بحث را دنبال می کنیم.

باید به مردمی سازی توجه کنیم

وی با تاکید بر این که ما باید به مردمی سازی توجه کنیم، گفت: من بارها تاکید کردم اجرایی‌سازی قانون با ماست؛ به این معنا که ما قانونی ننویسیم که قابل اجرا نباشد اگر این کار را کردیم اولین قانون شکن خودمان هستیم، اینگونه اولین مانع که نمی خواهد حکمرانی قانون در جامعه باشد خود قانونگذار است؛ که اصلا پذیرفتنی نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حتماً در آینده نزدیک بازدید میدانی از مرکز پژوهش های مجلس خواهم داشت و از هر یک از دفاتر جداگانه بازدید می کنم.

وی افزود: ایجاد مدرسه حکمرانی، خانه خلاق و نوآوری و پارلمان دانشجویی و مرکز افکارسنجی از جمله ابتکارات خوب مرکز پژوهش‌های مجلس است و باید توسعه یابد.

قالیباف با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس باید در متن و بطن مردم تحقیقات و پژوهش‌های خود را انجام دهد، ادامه داد: این مساله باعث می‌شود که ما در اولویت‌ها و قانون نوشتن به درستی تصمیم بگیریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مرکز پژوهش‌های مجلس باید با منطق قوی، قدرت علمی بالا، فکر دقیق، اخلاق خوش و فروتنی کارهای پژوهشی را انجام دهد که قطعاً ذخیره اخروی آنان و مایه عزت و منزلت دنیا و آخرت پژوهشگران مرکز پژوهش‌های مجلس خواهد شد.

همفکری مرکز پژوهش های مجلس با دولت بیشتر شود

قالیباف گفت: حتماً باید معاونت‌ها در مرکز پژوهش‌های مجلس شکل گیرد و باید به دولت نزدیک‌تر شوند و همفکری با دولت باید بیشتر شود، چرا که رئیس جمهور نیز بارها تاکید کرده است که مبنای وفاق، سیاست‌های کلان نظام و برنامه هفتم است.

وی تاکید کرد: امروز تنها سندی که بالادستی ماست و مهلت قانونی آن تمام نشده برنامه هفتم است، مرکز پژوهش های مجلس قبل از این که دولت سیزدهم وارد بحث قانون برنامه هفتم برنامه شود برنامه کامل در این زمینه تنظیم کرده بود، برنامه هفتمی که امروز در دست من و شماست با یک خرد جمعی و با توجه به واقعیات گذشته تنظیم شده است، البته من نمی گویم این بی نقص است، هم اکنون بحث هایی در حوزه رشد 8 درصدی وجود دارد که آیا می توانیم به آن برسیم یا خیر.

برنامه هفتم میثاق ملی ماست

وی با تاکید بر این که مطمئنا اگر بهره وری و سرمایه گذاری به درستی انجام شود حداقل 4 درصد از رشد 8 درصدی قابل تحقق است، بیان کرد: برنامه هفتم امروز میثاق ملی همه ما است و همه باید برای اجرای آن تلاش کنند، زمانی که به مردم می‌گوییم از برق کم مصرف کنید، این کار را انجام می‌دهند؛ پس مردم با ما همراهی دارند.


نظرات شما
آخرین اخبار