سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
اجتماعی

جشنواره مجریان و سخنوران ایران

از نوآوری تا نفوذ کلام: راز ماندگاری جشنواره بین المللی سعدی

از نوآوری تا نفوذ کلام: راز ماندگاری جشنواره بین المللی سعدی
باسابقه‌ترین و اولین جشنواره‌ی رقابتی مجریان، هنرمندان و سخنوران صحنه‌ در ایران از نونهالان تا بزرگ‌سالان از ۳۱ استان به گستره‌ی ایران، همچنین با حضور شرکت کنندگانی از چندین کشور، پنجم اردیبهشت‌ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار: جشنواره‌ی بین‌المللی سعدی یک جشنواره مستقل رقابتی کاملاً ایرانی از سال 1392 همراه با نوآوری‌های بی‌نظیر  ادبی و کلامی، مدیریت صحنه و اجرا، هوش هیجانی، قدرت و نفوذ کلام، آراستگی‌های ظاهری، خلق صحنه‌های بدیع اجرایی و شیوه‌های جدید سخنوری است که تاکنون توانسته به‌عنوان پرافتخارترین جشنواره‌ی بین‌المللی و رقابتی ایرانی میان علاقمندان هنر اجرا و سخن از مبتدی تا حرفه‌ای بدرخشد و هرسال شرکت‌کنندگانی از استان‌های ایران را در دل خود جای دهد. این جشنواره‌ فرصتی برای شکوفایی و ارتقاء آگاهی برای بهتر دیده شدن در عرصه‌های ملی و بین‌المللی
برای مجریان و سخنوران ایران می‌باشد. 
شرکت کنندگان فهیم از مبتدی تا حرفه‌ای و از کودکان تا بزرگ‌سالان می‌دانند که حضور در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، یعنی پذیرش مواجهه با سلیقه‌های امتیاز‌دهی فردی داوران، نوع نگاه محتوایی و اجرایی داوران به اجرای‌شان، دریافت انتقادات و پیشنهادات متفاوت از سوی داوران، پذیرش اشکالات، نقصان‌ها و ایرادات‌، امتیاز نگرفتن، دیده نشدن، موردقبول واقع نشدن، برگزیده نشدن و موردتوجه داوران قرار نگرفتن. 
جشنواره یعنی اعمال سلیقه‌ی داوران براساس تجربه‌ی بالای‌شان و ارزشیابی‌های حرفه‌ای براساس ذهنیت داوران، همچنین پذیرش اشکالات اجرایی و اتفاقات پیش‌بینی‌نشده‌ی ساختاری و تشکیلاتی در شیوه اجرای برگزاری جشنواره.
شاید موارد بسیاری است که مربیان، مشاوران و والدین شرکت کنندگان موظف هستند قبل از آغاز جشنواره، انتخاب این مسیر هنری و شرکت در هر رویداد رقابتی این موارد را به هنرجویان خود یاد آور شوند تا شرکت‌کننده محترم به سطحی از انتظارات صحیح و واقع‌بینانه از خود و اجرایش، توانایی و اشکالاتش و همچنین از شکل و فرم و محتوای اجرایش دست یابد و بداند که در جشنواره رقابتی همه‌چیز ممکن است در نگاه داوران بهترین یا بدترین باشد. خاصیت رقابت جشنواره‌های ملی و بین‌المللی همین است که نمی‌توان هیچ نتیجه‌ای را از قبل پیش‌بینی کرد.
این‌موارد، نقطه‌ضعف یک جشنواره نیست. در همه‌ی جشنواره‌های رقابتی ممکن است نوع نگاه و انتخاب داوران با سلیقه و خواسته‌ی ما یکی نباشد و این مزیت‌های رقابتی را ایجاد می‌کند تا شرکت‌کننده بتواند با مطالعه‌ی فراوان، کسب تجربه و دانش، مشورت با نخبگان و آموزش در محضر بزرگان بتواند به حرکت‌های سازنده و شکوفایی‌‌های بالنده در اجرا دست یابد که در نگاه هر داور سخت‌گیر و سخت‌پسندی هم که باشد، مورد قبول واقع شود.
همین چالش‌ها باعث می‌شود این رویداد، جذابیتی بی‌نظیر را به ارمغان ‌آورد و انگیزه‌ی اصلی برای حضور همگان باشد؛  رویدادی که در گستره‌ی ملی از 31 استان و همچنین شرکت‌کنندگانی از کشورهای همسایه در یک جمع دوستانه زیر سقفی به ‌نام “چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سعدی، جشنواره مجریان و سخنوران ایران” شکل می‌گیرد.
بی‌شک امسال، کسب دانش و مهارت در محضر پیشکسوتان با حضور نومجریان و سخنوران جوان به زیبایی این رویداد افزود؛ چرا که همه باید برای بهتر شدن همواره بیاموزیم.

دست‌ مریزاد به آنان که امسال هم مانند سال‌های گذشته جشنواره را با تمام سختی‌هایش به شایستگی و با هم‌دلی برگزار کردند.
اجراهای امسال از قبل، توسط مربیان و مشاوران پایش گردیده بودند و این امر موجب امیدی فراتر و اعتمادبه‌نفس بیشتر برای شرکت‌کنندگان شد.
شادباش به برگزیدگان این جشنواره و خداقوت به آنان که حائز رتبه نشدند.  اکنون، پایان مسیر هنری برای آنان نیست که مدال‌آور شدند، بلکه فصل جدیدی برای بالندگی بیشتر آن‌هاست. آنان که حائز مقام نشدند، دلیل عدم توانایی و استعدادهای‌شان نیست، بلکه نوع نگاه و سلیقه داوران این دوره با موضوع، سبک یا فرم اجرای آن‌ها هم‌خوانی نداشته است. درواقع هدف از شرکت در جشنواره‌ها آموختن رفتار صحیح و اجرای هوشمندانه براساس مدل فردی‌ست تا به اجرایی برسند که بعد از کنار رفتن از مقابل تریبون، امضای‌شان پای کار بماند. بااین‌حال، شما در مقابل آنان که علاقه‌مندی‌های‌شان هنوز فقط در حد یک رویا باقی مانده برنده‌تر هستید.
همگان باید آگاه باشند که جشنواره، صحنه‌ی نمایش بهترین‌هاست.
جشنواره‌های رقابتی ملی و بین‌المللی جایی برای ظهور هنر و استعداد و عرضه‌ی قدرت کلام به همراه نمایش دانایی و خردمندی‌ست. فرصتی برای آموزش، رشد توانایی‌، رفع نقصان‌ و تقویت قوت‌ و جایگاهی برای پرورش خلاقیت‌ و استعداد است. 
جشنواره یعنی مجموعه‌ای از احساسات متناقض، رسیدن به اعتمادبه‌نفس و‌ آموختن راه مبارزه؛ یعنی گام‌های بلند برای رسیدن به اوج قله‌ی موفقیت و اثبات باورها در جدال با ناامیدی؛ یعنی رسیدن به بالندگی برای هنری که فردا را مبتنی بر ایده‌ها و خلاقیت‌ها می‌سازد و راه رشد و توسعه‌ی فردی را در مسیر کامیابی رقم می‌زند.
جشنواره‌ها برای شناخت نقش‌مان در هنر و میزان استعداد تاثیر به‌سزایی دارند. 
جشنواره یعنی فصلی برای سازندگی و درخشندگی در مسیر توسعه فردی و به‌روزرسانی هنر، استعداد و رویاهای دست‌یافتنی زندگی‌مان.
جشنواره‌ی رقابتی جایگاهی‌ست برای سنجیدن  میزان توانایی در نگاه داوران، پیشکسوتان، هنرجویان، کارآموزان، استادان، شرکت‌کنندگان و بینندگان است. 
جشنواره، رستن‌گاه ایده‌ها و خلاقیت‌ها، رویاها و واقعیت‌ها، یادها و نام‌ها، اشک‌ها و لبخندها، مهربانی‌ها و قدرشناسی‌ها، تلاش‌ها و کوشش‌ها، نقدها و پیشنهادها، روشنگری‌ها و روشنفکری‌ها، رخدادها و پیش‌آمدها، مبتدی‌ها و حرفه‌ای‌ها، شعرها و شعورها، سرورها و صعودها، آموزش‌ها و تجربه‌ها، رقابت‌ها و رفاقت‌ها، برنده‌ها و آموزنده‌هاست.
منتظر دیدار دوباره‌ی همه‌ی شما عاشقان در صحنه‌های ملی و بین المللی در عرصه‌ی مجری گری و سخنوری هستیم.
بدرخشید؛ چرا که لایق درخشیدن و بهتر دیده شدن هستید!


به قلم :
سید علی بلادیان
عضو رسمی باشگاه
مجریان و سخنوران ایران


آلبوم تصاویر جشنواره


نظرات شما
آخرین اخبار