دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
انرژی

سقوط شدید قیمت نفت به پایین‌ترین سطح از زمان همه‌گیری کرونا

سقوط شدید قیمت نفت به پایین‌ترین سطح از زمان همه‌گیری کرونا
قیمت نفت خام پس از آنکه آمریکا تعرفه‌های ۵۰ درصدی جدیدی بر واردات از چین اعمال کرد و پکن نیز از لغو تعرفه‌های تلافی‌جویانه ۳۴ درصدی خود خودداری کرد، به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۲۱ رسید. این اقدام چین در پاسخ به افزایش ۳۴ درصدی تعرفه‌های آمریکا علاوه بر مالیات‌های قبلی صورت گرفت.
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار: سایت خبری اویل پرایس در خصوص سقوط قیمت نفت همزمان با تشدید جنگ تجاری نوشت: قیمت نفت برنت به 60.36 دلار در هر بشکه و نفت وست تگزاس اینترمیدیت به 57.04 دلار در هر بشکه رسیده است که هر دو نزدیک به 4 درصد نسبت به روز سه‌شنبه کاهش یافته‌اند. از ابتدای سال جاری، این شاخص‌ها بیش از 10 دلار در هر بشکه افت داشته‌اند و اکثر تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که این روند نزولی تشدید شود، چرا که ترس از کاهش تقاضای نفت به دلیل تعرفه‌ها در حال افزایش است.


عکس‌العمل تهاجمی چین، احتمال توافق سریع میان دو اقتصاد بزرگ جهان را کاهش داده و نگرانی‌ها از وقوع رکود اقتصادی در سراسر جهان را تشدید کرده است." این را "یه لین"، معاون بخش بازار نفت شرکت "ریستاد انرژی"، در گفت‌وگو با رویترز بیان کرد. وی افزود: "رشد تقاضای نفت چین در محدوده 50 تا 100 هزار بشکه در روز در معرض خطر است اگر جنگ تجاری طولانی‌تر شود. با این حال، سیاست‌های تحریک کننده مصرف داخلی می‌تواند تا حدی از این زیان‌ها بکاهد.

تحلیلگران بانک "آی‌ان‌جی" نیز در یادداشتی روز سه‌شنبه نوشتند: "افت گسترده قیمت نفت از دوم آوریل نشان می‌دهد که بازار احتمال وقوع رکود را در حال محاسبه است. شدت این فروش‌های گسترده، اوپک‌پلاس را نگران خواهد کرد، چرا که این گروه هفته گذشته با افزایش تولید بیشتر از حد انتظار در ماه مه، بازار را شوکه کرد. اگر فشار نزولی ادامه یابد، ممکن است تصمیم اوپک‌پلاس بسیار کوتاه‌مدت باشد و شاهد توقف یا حتی بازگشت از افزایش تولید باشیم."

افزایش خطر رکود اقتصادی و همچنین افزایش تولید بیش از حد انتظار اوپک‌پلاس در ماه مه، موجب شد تا گلدمن ساکس تنها چند روز پس از کاهش پیش‌بینی قیمت نفت در پی اعلام تعرفه‌های آمریکا، بار دیگر پیش‌بینی‌های خود برای سال 2026 را اصلاح کند.

تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشت جدیدی که در تاریخ 6 آوریل منتشر شد، پیش‌بینی قیمت نفت در سال 2026 را برای نفت برنت 4 دلار کاهش دادند و به 58 دلار در هر بشکه رساندند. همچنین پیش‌بینی قیمت نفت شاخص آمریکا (WTI) نیز به 55 دلار در هر بشکه کاهش یافت.


این کاهش قیمت‌ها در حالی رخ می‌دهد که تنش‌های تجاری بین دو غول اقتصادی جهان نه‌تنها به صنعت انرژی، بلکه به بازارهای جهانی نیز آسیب وارد کرده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که تداوم این روند می‌تواند تأثیرات منفی گسترده‌تری بر اقتصاد جهان بگذارد.

واکنش بازارهای جهانی
سقوط قیمت نفت باعث شده تا سرمایه‌گذاران در سایر بازارهای کالایی نیز با احتیاط بیشتری عمل کنند. شاخص‌های سهام در آسیا و اروپا تحت تأثیر این نگرانی‌ها با کاهش مواجه شده‌اند، زیرا ترس از کاهش رشد اقتصادی، اعتماد سرمایه‌گذاران را تضعیف کرده است.

در همین حال، ارزش دلار آمریکا در برابر سایر ارزهای اصلی تقویت شده است، چرا که سرمایه‌گذاران به دنبال دارایی‌های امن‌تر هستند. این موضوع می‌تواند فشار بیشتری بر کشورهای در حال توسعه وارد کند که بدهی‌های دلاری دارند و با افزایش هزینه‌های استقراض مواجه خواهند شد.

چشم‌انداز اوپک‌پلاس
با توجه به افت شدید قیمت‌ها، احتمال دارد اوپک‌پلاس در نشست‌های آینده خود سیاست افزایش تولید را متوقف یا حتی معکوس کند. برخی از اعضای این گروه، به ویژه روسیه و عربستان سعودی، تمایلی به تحمل کاهش بیشتر قیمت‌ها ندارند و ممکن است خواستار بازگشت به سیاست‌های محدودکننده تولید شوند.
اگر اوپک‌پلاس تصمیم به کاهش تولید بگیرد، این اقدام می‌تواند تا حدی از فشار نزولی بر قیمت‌ها بکاهد.


نظرات شما
آخرین اخبار