به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، سید حیدر محمدی ، درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا، گفت: تاکنون یک میلیون و 900 هزار عدد واکسن آنفلوآنزا وارد شده است که شامل واکسن سه ظرفیتی و چهار ظرفیتی بوده که توزیع شده است.
وی افزود: خوشبختانه اولینمحموله واکسن آنفلوآنزای تولید داخل هم تا پایان هفته جاری یا اوایل هفته آینده به معاونت بهداشت وزارت بهداشت، تحویل داده میشود. دو تولیدکننده داخلی در زمینه واکسن آنفلوآنزا داریم که قولی که به ما دادهاند، تا سقف یک میلیون و 800 هزار عدد واکسن است، اما احتمالا از تعداد کمتر شروع شده و به تدریج تحویل میشود.
محمدی گفت: البته فعلا در اولین فاز 800 هزار عدد واکسن آنفلوآنزا به معاونت بهداشتی تحویل دادهایم. برای داروخانهها هم در یک پارت 800 هزار عدد واکسن آنفلوآنزای چهار ظرفیتی و در یک پارت هم 300 هزار عدد واکسن سه ظرفیتی توزیع کردهایم.
وی درباره قیمت واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: برای بازار مصرف داروخانهای قیمت حدود 200 هزار تومان است. برای گروههای پرخطر هم واکسن آنفلوآنزا به صورت رایگان از سوی معاونت بهداشتی تزریق میشود.
محمدی درباره افزایش قیمت 5 برابری واکسن آنفلوآنزا گفت: اینواکسنها با ارز نیمایی وارد شده است. البته دو میلیون نفر به عنوان گروه هدف واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا مدنظر هستند که به صورت رایگان واکسن از سوی معاونت بهداشتی برایشان تزریق میشود.
وی گفت: توصیه ما این است که گروههای پرخطر تزریق واکسن آنفلوآنزا را انجام دهند که برای آنها به صورت رایگان از سوی معاونت بهداشتی تزریق میشود. در عینحال برای سایر گروهها هم اگر متخصصین عفونی توصیه و تجویز کنند، میتوانند واکسن را تزریق کنند. البته با توجه با رعایت پروتکلهای بهداشتی، شدت مصرف واکسن آنفلوآنزا کاهش یافته و شیوع آنفلوآنزا هم کم شده است.
محمدی با بیان اینکه دیگر برنامه ای برای واردات واکسن آنفلوآنزا نداریم، گفت: باتوجه با اینکه دو تولیدکننده داخلی داریم، این تولیدکنندگان دو میلیون دز واکسن آنفلوآنزای چهارظرفیتی به ما تحویل میدهند و فکر نمیکنیم دیگر نیازی داشته باشیم. البته هنوز به واکسن انفلوانزای تولید داخلی قیمت ندادیم. به محض اینکه واکسن را به ما تحویل دهند، قیمت را اعلام میکنیم.