دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۴
تولید و تجارت

جهش کم‌سابقه و افق روشن سرمایه‌گذاری برای تولید در مجتمع مس سونگون

جهش کم‌سابقه و افق روشن سرمایه‌گذاری برای تولید در مجتمع مس سونگون
مدیر مجتمع مس سونگون عملکرد این مجتمع در سال ۱۴۰۳ را تشریح و از برنامه‌ریزی گسترده‌ برای افزایش ظرفیت تولید، توسعه زیرساخت‌های فرآوری و اکتشافات جدید برای سال ۱۴۰۴ خبر داد.
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار: مجتمع مس سونگون در سال 1403 با ثبت رکوردهای کم‌نظیر در بخش‌های تولید، بهره‌وری و توسعه زیرساخت‌ها، گامی بزرگ در مسیر تحقق شعار "جهش تولید" برداشت. این مجتمع نه‌تنها در تولید کنسانتره مس و مولیبدن، بلکه در بهینه‌سازی مصرف انرژی، توسعه معادن و اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی نیز موفقیت‌های کم‌سابقه‌ای را به ثبت رسانده است.

 محمدجعفر عظمایی، مدیر مجتمع مس سونگون ضمن تشریح دستاوردهای سال 1403، برنامه‌های مجتمع مس سونگون برای سال 1404، که با نام "سرمایه‌گذاری برای تولید" از سوی مقام معظم رهبری نام‌گذاری شده است، را بیان کرد.

این مصاحبه را ادامه می‌خوانید:


سال 1403 را با دستاوردهای کم‌نظیری در تولید و توسعه پشت سر گذاشتید. لطفاً در مورد مهم‌ترین رکوردهای ثبت‌شده در این سال توضیح دهید.

 به لطف خداوند متعال و تلاش شبانه‌روزی همکاران متعهد و متخصص ما، سال 1403 را به‌عنوان یک نقطه عطف در تاریخ مجتمع مس سونگون ثبت کردیم. ما موفق شدیم رکورد تولید کنسانتره مس را از زمان راه‌اندازی کارخانجات تغلیظ بشکنیم و 12 درصد بالاتر از ظرفیت طراحی شده (300000 تن) تولید داشته باشیم. همچنین در تولید کنسانتره مولیبدن رشد 28 درصدی نسبت به ظرفیت طراحی کارخانه (2500 تن) ثبت کردیم. علاوه بر این، پروژه‌های زیرساختی مهمی را برای توسعه ظرفیت تولید و بهبود بهره‌وری به اجرا درآوردیم.


علاوه بر افزایش تولید، شاهد پیشرفت‌های قابل‌توجهی در سایر بخش‌های مجتمع بوده‌ایم. لطفاً به برخی از این دستاوردها اشاره کنید.

در سال 1403 اقدامات گسترده‌ای در زمینه توسعه پایدار و افزایش ظرفیت‌های زیرساختی مجتمع انجام شد. در بخش توسعه معادن، برنامه‌های اکتشاف و استخراج جدید را آغاز کردیم که زمینه‌ساز افزایش تولید در سال‌های آینده خواهد شد. همچنین در حوزه محیط زیست، پروژه‌های مهمی در راستای کاهش آلایندگی و بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی اجرا شد. یکی از مهم‌ترین اقدامات ما در این زمینه، کاهش 2 درصدی مصرف آب نسبت به سال گذشته و توسعه سامانه‌های بازچرخانی آب بوده است.

تحقق برنامه تولید کنسانتره مولیبدن 80 روز زودتر از موعد مقرر از دیگر موفقیت‌های چشمگیر مجتمع در سال 1403 بود. چه عواملی در دستیابی به این مهم نقش داشتند؟

 برنامه‌ریزی دقیق، تلاش مستمر نیروهای متخصص و استفاده از فناوری‌های جدید از جمله عواملی بودند که باعث شدند برنامه تولید کنسانتره مولیبدن را در 11 دی‌ماه، یعنی 80 روز زودتر از موعد، به انجام برسانیم. همچنین، توانستیم در فروردین و آبان‌ماه رکورد جدیدی در تولید ماهانه کنسانتره مولیبدن به ثبت برسانیم.

با توجه به نام‌گذاری سال 1404 تحت عنوان "سرمایه‌گذاری برای تولید"، مجتمع مس سونگون چه برنامه‌هایی را برای این سال در دستور کار دارد؟

نام‌گذاری سال 1404 تحت عنوان "سرمایه‌گذاری برای تولید" مسئولیت ما را در توسعه صنعت مس دوچندان می‌کند. بر همین اساس، ما برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای افزایش ظرفیت تولید، توسعه زیرساخت‌های فرآوری و اکتشافات جدید در دستور کار قرار داده‌ایم. یکی از مهم‌ترین اقدامات ما، سرمایه‌گذاری در افزایش ظرفیت تغلیظ و توسعه پروژه‌های جدید معدنی است که می‌تواند منجر به رشد قابل‌توجه تولید در سال‌های آینده شود. همچنین برنامه‌هایی برای توسعه صنایع پایین‌دستی مس و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این حوزه داریم.

در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی و منابع، چه اقداماتی انجام شده است؟  

یکی از برنامه‌های کلیدی ما در سال 1403، مدیریت هوشمندانه منابع و انرژی بوده است. به همین منظور، توانستیم مصرف آب را 2 درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهیم و این روند را در سال‌های آینده نیز ادامه خواهیم داد. همچنین، علیرغم قطعی‌های مکرر برق که در مجموع 844 ساعت خاموشی تحمیلی را به ما تحمیل کرد، عملکرد تولید را در سطح مطلوبی حفظ کردیم. در سال 1404، قصد داریم از فناوری‌های نوین برای کاهش مصرف انرژی در فرآیندهای تولید استفاده کنیم.

 با توجه به این دستاوردها، چه چشم‌اندازی برای آینده مجتمع مس سونگون متصور هستید؟

آینده مجتمع مس سونگون را بسیار روشن می‌بینم. ما در حال برنامه‌ریزی برای توسعه ظرفیت تولید، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و بهبود مستمر فرآیندهای صنعتی هستیم. اجرای ابرپروژه‌های توسعه‌ای از جمله فازهای 3 و 4 تغلیظ و پروژه 200 هزار تنی تولید کاتد مس، از مهم‌ترین برنامه‌های ما در سال‌های پیش‌روست. این پروژه‌ها، نه‌تنها موجب افزایش تولید و اشتغال‌زایی در منطقه خواهند شد، بلکه نقش سونگون را در زنجیره ارزش صنعت مس کشور پررنگ‌تر خواهند کرد. همچنین، سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های زیست‌محیطی، افزایش بهره‌وری انرژی و توسعه صنایع پایین‌دستی از جمله دیگر اهداف ما در آینده نزدیک است. هدف ما این است که در سال‌های آینده، با تکیه بر دانش داخلی و توان متخصصان ایرانی، مسیر پیشرفت را با شتاب بیشتری ادامه دهیم. 


نظرات شما
آخرین اخبار