- نوشته شده توسط:
شاخص بازار
-
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲:۳۰
شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه در گفتگوی ویژه خبری گفت: فولاد مبارکه در ۳۰ شرکت دانشبنیان فعال در عرصه فناوریهای نوظهور سرمایهگذاری خطرپذیر کرده است و خوشبختانه این شرکتهای دانشبنیان مراحل بلوغ خود را گذرانده و آماده خدمترسانی به صنایع بزرگ کشور از جمله شرکت فولاد مبارکه هستند.
پایگاه خبری شاخص بازار: شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه در گفتگوی ویژه خبری سیمای مرکز اصفهان که با موضوع «بررسی عملکرد شرکت فولاد مبارکه در عرصه حمایت از دانشبنیانها و توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری استان اصفهان» انجام شد، اظهار کرد: فولاد مبارکه از ابتدای تأسیس تاکنون ارتباط گستردهای با مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای استان اصفهان داشته اما طی سه سال گذشته با بازنگری راهبردها و استراتژی خود در حوزه نوآوری و توسعه فناوری، رویکرد نوآوری باز را اتخاذ کرده است. چرا که فولادمبارکه علاقمند است که اکوسیستم نوآوری را حول خود در استان اصفهان و در کشور ایجاد کند تا بتواند همه نیازمندیهای حال و آینده خود را با مشارکت ذینفعان این اکوسیستم تأمین کرده و به پایداری و رقابتپذیری خود کمک کند.
وی گفت: فولاد مبارکه در این راستا در سه سطح وارد عمل و برنامهریزی شده و دستاوردهای خوبی نیز داشته است. سطح اول دانشگاهها بوده که تاکنون این شرکت موفق به راهاندازی سه مرکز نوآوری در مراکز دانشگاهی بزرگ استان با هدف جذب نخبگان دانشگاهی برای فکر کردن به مسائل حال و آینده صنعت کشور شده و چهارمین مرکز نیز به زودی راهاندازی میشود.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: تاکنون یک هزار دانشجو در این مراکز نوآوری دانشگاهی از حمایتهای فولاد مبارکه در بخش گرنت پژوهشی بهرهمند شدهاند و به این واسطه دانشجویان برای ورود به مراحل بعدی فارغالتحصیلی توانمند میشوند.
وی افزود: سطح دوم، نوآوری شهری است به این معنا که دانشجویان فارغالتحصیلی که توانستند مراحل تحصیل را بگذرانند، جذب یک سری از هستههای فناور میکنیم. خوشبختانه یکی از بزرگترین مراکز توسعه فناوری کشور در شهرک علم تحقیقاتی اصفهان است که 6 پارک تخصصی در حوزه فناوری و مهندسی و حتی در حوزههای صنایع خلاق دارد. لذا فولاد مبارکه با مشارکت شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و 6 پارک علم و فناوری و البته تعدادی از پارکهای علم و فناوری کشور، توانسته است به هستههای فناوری کشور گرنت فناورانه بدهد و حمایت کند تا ایدههای خود را تبدیل به محصول اولیه کنند.
راهاندازی 30 شرکت دانشبنیان در حوزه فناوریهای نوظهور با سرمایهگذاری فولاد مبارکه / فولاد مبارکه طی 21 ماه 17.1 همت از دانش بنیانها خرید کرد
عباسی ادامه داد: در سطح سوم فولاد مبارکه با راهاندازی صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر هستههای فناوری که به شرکتهای دانشبنیان نوپا تبدیل شدند را مورد حمایت قرار میدهد. بر این اساس فولاد مبارکه طی سه سال اخیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان نزدیک به هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام داده است، به گونهای که این شرکتها بتوانند یک محصول تجاریسازی شده را به صنعت ارائه کنند و خوشبختانه بیش از 30 شرکت دانشبنیان این مراحل بلوغ را گذرانده و آماده خدمترسانی به صنایع بزرگ کشور از جمله شرکت فولاد مبارکه هستند.
وی گفت: البته در موازات این اقدامات از توان تمام شرکتهای دانشبنیان کل کشور و به ویژه در استان اصفهان استفاده کردیم و تا امروز بیش از 620 شرکت دانشبنیان جزو فهرست تأمین کنندگان شرکت فولاد مبارکه هستند که در سال گذشته 11.5 همت فروش شرکتهای دانشبنیان صرفاً به فولاد مبارکه بوده است و در سال جاری نیز تاکنون این مبلغ به 5.6 همت رسیده است و باید توجه داشت که این حجم عظیم نقدینگی که در شرکتهای دانشبنیان تزریق میشود میتواند آثار زیادی داشته باشد و این شرکتها را تقویت کند.
تبدیل اصفهان به محور توسعه فناوری و نوآوری کشور
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جغرافیای مد نظر فولاد مبارکه برای توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری کجا است، اضافه کرد: تمرکز فولاد مبارکه برای استان اصفهان است چرا که این استان صنعتیترین استان کشور و همچنین دارای چندین دانشگاه بزرگ، 6 پارک علم و فناوری بی نظیر و شهرک علمی تحقیقاتی است، البته به واسطه گستره جغرافیایی گروه فولاد مبارکه و توانمندیهای موجود در کشور، ارتباط مستمری نیز با دیگر دانشگاهها و پارک علمی فناوری کشور داریم اما عمده تمرکز ما در استان اصفهان است و فولاد مبارکه قصد دارد این استان را محور توسعه فناوری و نوآوری کشور تبدیل کند.
وی با بیان اینکه 30 شرکت دانشبنیانی که فولاد مبارکه در آنها سرمایهگذاری داشته مراحل مختلف کار روی پایان نامههای دانشجویی، ایجاد هستههای فناور و شتابدهی هستههای فناور و ایجاد اولین محصولاتی که قابل ارائه است را گذراندهاند، افزود: فولاد مبارکه به این شرکتها کمک میکند تا خود را توسعه دهند و در رقابتهای ملی و بینالمللی حضور داشته باشند.
راهاندازی 30 شرکت دانشبنیان در حوزه فناوریهای نوظهور با سرمایهگذاری فولاد مبارکه / فولاد مبارکه طی 21 ماه 17.1 همت از دانش بنیانها خرید کرد
عباسی ابراز کرد: بررسی پیشنهادات چند صد شرکت دانشبنیان و هسته فناور در فولاد مبارکه در حال انجام است و بر اساس توانمندی و آمادگی سرمایهپذیری آنها، سرمایهگذاری میکنیم و این مسیر را با قدرت و شدت توسعه خواهیم داد و در سالهای آینده هم تعداد شرکتهای سرمایهپذیر فولاد مبارکه و هم محصولاتی که هم به صنعت فولاد کشور ارائه خواهد شد، افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: شرکتهایی که فولاد مبارکه در آنها سرمایهگذاری کرده اکثراً در فناوریهای نوظهور انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال فعالیت دارند و امروز شرکتهای زیادی در حوزه رباتیک، هوش مصنوعی، اینترنت صنعتی اشیا و پردازش تصویر را داریم که تولیدات آنها در خطوط تولید فولاد مبارکه در حال ارائه خدمات هستند و سیستمهای نظارت تصویری که در خطوط تولید فولاد مبارکه توسط این شرکتها تولید و مورد استفاده قرار گرفته، باعث افزایش بهرهوری و کاهش خسارت و حوادث شده است.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه فناوریهای نوظهور به شدت میتواند رقابتپذیری صنعت کشور را در بازارهای جهانی افزایش دهد، افزود: شرکتهای دانشبنیان کشور امروز در حوزههای هایتک و با فناوری عمیق، محصولات قابل توجهی را دارند که قابلیت رقابت با نمونههای خارجی را نیز دارند در برخی از حوزهها شرکتهای دانشبنیان برنامهریزی برای صادرات محصولاتشان را دارند.
استفاده از ظرفیت دانشبنیانها و هستههای فناور برای کاهش چالشهای زیست محیطی
وی در خصوص برنامههای برای استفاده از ظرفیت دانشبنیانها و هستههای فناور برای کاهش چالشهای زیست محیطی صنعت فولاد نیز ابراز کرد: مفهوم محیط زیست در گذشته به صورت یک فاکتور جداگانه دیده میشد اما اخیراً بر اساس آخرین متدولوژیهای روز دنیا مفهوم اقتصاد چرخشی و پایداری توسعه پیدا کرده مبنی بر اینکه پایداری صرفاً بحث محیط زیست نیست بلکه موضوعات اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی باید در کنار یکدیگر دیده شوند؛ از این رو فولاد مبارکه در طرح تحول اقتصاد چرخشی دانشگاهها، هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان را تشویق کرده که به این سمت بیایند و در این حوزهها سرمایهگذاری داشته باشند.
عباسی با بیان اینکه در حال حاضر دهها پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا در سطح دانشگاههای کشور روی حوزه محیط زیست و پایداری کار میکنند، گفت: همچنین ابر پروژهای را با دانشکده فولاد دانشگاه صنعتی اصفهان روی بحث فولاد سبز و کاهش دی اکسید کربن منتشر شده از صنعت فولاد که یکی از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا است، تعریف کردهایم و سعی داریم در این زمینه در دنیا پیشقدم باشیم.
وی ادامه داد: در حوزه آب نیز استفاده از پساب، بازچرخانی و اسمز معکوس و روشهای مختلف تصفیه و باز چرخانی فاضلابها در صنعت را در دستور کار داریم و شرکتهای دانشبنیانی هستند که بر روی آنها سرمایهگذاری کردهایم که غشاهای پلیمری را تولید کرده که میتوانند انواع آلایندگی آب را جذب کنند و آب را در حد آب خوردن تحویل دهند.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه در خصوص تجاریسازی محصولات شرکتهای دانشبنیان نیز گفت: فولاد مبارکه به عنوان صنعت پیشرو علاقمند است که ظرفیت جذب فناوریها را در خود افزایش دهد به واسطه اینکه امروز رقابت پذیری این شرکتها در حوزه توانمندی فناورانه آنها است؛ اگر این محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان وارد صنعت نشود و از طریق صنعت خریداری نشود و بازار مناسبی برای آنها تدارک نبینند همه تلاشها به هدف نهایی خود نمیرسد.
وی اضافه کرد: با همکاری فولاد مبارکه در معاونتهای مختلف به ویژه معاونت خرید و بخش برنامهریزی خرید فولاد مبارکه و بومیسازی این شرکت توانستیم همه دانش و فناوری و خدماتی که توسط شرکتهای دانشبنیان آماده شده را خریداری کرده و در جای جای صنعت فولاد و شرکت فولاد مبارکه استفاده کنیم.
اقتصاد چرخشی، صنعت 4.0، تحول دیجیتال و فولاد سبز کلان روندهای پیش روی فولاد مبارکه
عباسی در خصوص رقابت صنعت فولاد در بازارهای بینالمللی نیز گفت: از چند سال پیش که رویکرد نوآوری باز را آغاز کردیم با تأسیس شرکتی در گروه فولاد مبارکه در اولین قدم مطالعات گستردهای را در رابطه با سیر تحولات صنعت در دنیا انجام دادیم که بر اساس آنها مفاهیم و اسنادی را به عنوان کلان روند مشخص کردیم که باید در چه حوزههایی برای رقابت پذیری در بازارهای جهانی آمادگی داشته باشیم؛ چندین محور در این زمینه در دستور کار قرار گرفت که از آن جمله میتوان به فراخوان پایاننامههای دانشجویی تا فراخوان هستههای فناور و استارتاپها برای شتاب دهی تا شرکتهای دانشبنیانی که برای سرمایهگذاری روی آنها اشاره کرد.
وی محورهای رقابتپذیری آینده را در قالب کلان روندها مد نظر قرار دادیم و همه اکوسیستمی که با فولاد مبارکه همکاری دارند کاملاً با این کلان روندها آشنا هستند که این محورها اقتصاد چرخشی صنعت 4 تحول دیجیتال فولاد سبز و خیلی از مفاهیمی که در آینده تعیین کننده بازار رقابت در صنعت فولاد هستند مورد توجه قرار گرفته است و به صورت برنامهریزی روی آن محورها سرمایهگذاری کردهایم.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: خوشبختانه اخیراً آماری در رابطه با صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر یا به اصطلاح دیگر صندوقهای پژوهش و فناوری که ذیل صندوق نوآوری و شکوفایی مجوز گرفتهاند، اعلام شد که فولاد مبارکه طی دو سال گذشته بالاترین سرمایهگذاری خطرپذیر را در بین تمام شرکتهای بزرگ کشور و کل صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر داشته است؛ البته این اعداد راضی کننده نیست و فولاد مبارکه در افقهای بالاتر بسته به جذب شرکتهای دانشبنیان میتواند سرمایهگذاری بیشتری روی آنها انجام دهد.
تا کنون هیچ نظری ارسال نشده است ...