پایگاه خبری شاخص بازار: مهندس امیرعلی طاهرزاده مدیرعامل شرکت معدنیو صنعتی چادرملو در حاشیه پنل “چشمانداز اقتصاد ایران و بازارها در سال آینده” که در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه، خصوصیسازی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری (کیش اینوکس 2024) برگزار شد گفت: در شرایط فعلی بزرگترین مشکلی که زنجیره فولاد با آن مواجه است، بحث زیرساختها به ویژه تامین برق است. البته مجموعه چادرملو امسال با تمهیداتی که انجام داده است، نسبت به راهاندازی یک نیروگاه خودتامین در دو فاز گازی با ظرفیت هر یک 183مگاوات اقدام کرده است. بدون شک این مجموعههای خودتامین کمک میکند که مجموعه چادرملو از سال آتی با مشکل تامین برق روبهرو نشود تا بتواند استمرار تولید فولاد خود را در شرایطی که کشور با ناترازیهای برق مواجه است، دنبال کند.
مهندس طاهرزاده در ادامه با اشاره به عملکرد چادرملو در نیمه نخست سالجاری عنوان کرد: در 6ماه نخست امسال میزان تولید فولاد مجموعه چادرملو با وجود محدودیتهای برق، متناسب با سال گذشته دنبال شده است که انشاالله مجموعه چادرملو سال آینده نیز کوچکترین مشکلی در زمینه تامین برق نخواهد داشت.
وی همچنین به موضوع تامین آب نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به انتقال آب خلیجفارس، مجموعه چادرملو در بخش صنعتی مشکلی برای تامین آب ندارد.
مدیرعامل چادرملو در ادامه با اشاره به طرحهای آماده افتتاح این مجموعه خاطرنشان کرد: طی 8 ماهه سالجاری در مجموعه چادرملو 10طرح با مجموع سرمایهگذاری 26همت آماده بهرهبرداری است که این طرحها میتوانند دستاوردهای خوبی برای جمهوری اسلامی ایران به شمار آیند.
وی افزود: از جمله این طرحها میتوان به کارخانه کنسانتره 1.3میلیون تنی بهاباد، دو واحد نیروگاه سیکل ترکیبی گازی 183مگاواتی در اردکان، دو واحد نیروگاه خورشیدی هر یک به ظرفیت 10مگاوات، یک واحد تولید بریکت سرد که به صورت دانشبنیان در مجموعه مجتمع صنعتی راه افتاده است، همچنین یک واحد کلاف با ظرفیت 450هزار تن در مجموعه ابرکوه، یک واحد گندلهسازی با ظرفیت 4میلیون تن که به صورت مشارکتی در مجموعه غدیر است که تست راهاندازی آن در هفته گذشته انجام شد، اشاره کرد.
مهندس طاهرزاده در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین یک واحد انتقال آب به واحدهای صنعتی در منطقه اردکان در دستور کار مجموعه قرار دارد که میتواند دستاورد خوبی برای مردم اردکان در راستای کاهش تنش آب شرب مردم منطقه اردکان محسوب شود، چراکه عملا با اختصاص آبی که به واحدهای صنعتی داده میشود، فشار استفاده از آب در بخش صنعت کاهش پیدا میکند و مردم میتوانند در شرایطی که به نوعی محدودیتهای آب در سطح منطقه وجود دارد، از آب شرب منطقه کوهرنگ بیشتر استفاده کنند. ضمنآنکه واحدهای صنعتی نیز میتوانند از آب صنعتی که شرکت چادرملو انتقال آن را از منطقه خلیجفارس انجام داده است، بهرهمند شوند.