به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، این روز با هدف قدردانی از مادرانی که سال های زیاد از عمر خود را در خانه می مانند و از فرزندان و خانواده شان مراقبت می کنند و به انجام امور و وظایف گوناگون و گاهی حتی پرزحمتِ منزل مشغول هستند، گرامی داشته می شود.
خانه داری شغلی 24 ساعته و در تمام هفت روز هفته است که هیچ تعطیلی و مرخصی ندارد. با این حال گاهی اوقات زنان خانه دار سپاس و قدردانی را که شایسته آن هستند، دریافت نمی کنند.
به گزارش "نشنال دِی کَلندر"، در هر حال، خانه داری و اداره امور جاری منزل کاری دشوار است.
افراد خانه دار را می توان مهندسان داخلی و خانگی نامید که بودجه مالی خانواده و فرزندان را مدیریت کرده و زندگی داخل خانه را سازماندهی می کنند.
اگرچه بنیانگذار "روز جهانی زنان خانه دار" هنوز ناشناخته است اما اصطلاح "خانه دار" یک اصطلاح قدیمی است و به زمانی بازمی گردد که در بیشتر خانواده ها یک نفر از اعضای خانواده که معمولا پدر خانواده بود در خارج از منزل شغلی داشت و منبع درآمد خانواده محسوب می شد و در نتیجه مادر نیز ضرورتا در خانه می ماند و کارها و امور مهم منزل را سر و سامان می داد و از فرزندان مراقبت می کرد و به همین دلیل معمولا عنوان خانه دار را به "مادر خانواده" نسبت می دادند.
اما به نظر می رسد در سالهای اخیر شرایط و سبک زندگی انسانها در جوامع بزرگ تغییراتی پیدا کرده و به همین دلیل در عصر حاضر دیگر تنها مادران نیستند که در خانه می مانند بلکه گاهی برای همکاری و پیشبرد اهداف خانواده، پدران نیز وظیفه مراقبت از فرزندان و انجام امور جاری منزل را برعهده می گیرند.
به گزارش هَپی دیز 365، همچنین در اکثر جوامع امروزی با توجه به شرایط پیش آمده و ضرورت تامین معاش خانواده به ویژه در شهرهای بزرگ دنیا که زندگی پرهزینه تر است، معمولا شاغل بودنِ هر دوی والدین در بیرون از منزل به منظور حمایت و تامین نیازهای خانواده ضروری است.