شاخص بازار - رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تاکید کرد که ستاد ملی کرونا به مساله سلامت روان به عنوان یک مساله حاشیه ای نگاه نکند بلکه به عنوان یک مساله اصلی نگاه کند، چراکه در دوران پسا کرونا با سونامی اختلالات روانی و آسیبهای اجتماعی مواجه خواهیم بود و از اکنون باید پیش بینیها، هماهنگی و ساختارهای لازم را ایجاد و انجام دهیم.
شاخص بازار - دکتر محمد حاتمی در نخستین همایش ملی مداخلات در بحران و سلامت روان که به صورت مجازی، توسط جمعیت هلال احمر با همکاری سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برگزار شد، اظهار کرد: در دوران پسا کرونا با بحران سلامت روان مواجه خواهیم بود چراکه افراد سوگ فرو رفته خود را بروز میدهند و بروز آثار روانشناختی نظیر افسردگی، وسواس، اضطراب و حتی آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق و اعتیاد را در آن دوران پیش بینی میکنیم.
وی ادامه داد: از این رو باید از اکنون پیشگیریهای لازم، برنامه ریزیها و حتی آموزشهای لازم برای گروههای مرجع نظیر معلمان، والدین و... را انجام دهیم. ما باید خودمراقبتی و دگر مراقبتی را به مردم آموزش دهیم، چراکه در دوران پسا کرونا مردم از حالت دفاع روانی خارج میشوند و به بازبینی شرایط گذشته میپردازند و این در حالی است که عزیزان و کسب و کار و... خود را از دست داده اند.
حاتمی اثرات روانشناختی قرنطینه بر روی کودکان و نوجوانان را از جمله دغدغههای اصلی این سازمان دانست و ادامه داد: سنین 6 تا 18 سال سنین تحول رشد است و این رشد در بستر فعالیت جمعی و نقش پذیری اجتماعی محقق میشود و در این قرنطینه این رشد حاصل نمیشود و در دوران پسا کرونا با کودک و نوجوانی شاهد خواهیم بود که نتوانسته رشد به هنجاری را طی کند. همچنین اغلب مراجعات ما در این دوران معطوف به کودکان و نوجوانان بوده است که دچار خستگی روانی شده اند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به لزوم تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روانشناسی و مشاوره به ویژه در شرایط بحران کرونا، تصریح کرد: امروزه اقشار کم درآمد از خدمات روانشناسی و مشاوره محروم اند و درخواست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از رئیس جمهوری و مسئولین ستاد ملی کرونا این است که حداقل در شرایط فعلی پاندمی کووید 19 اقشار کم درآمد بتوانند با بیمههای پایه، تامین اجتماعی و... از خدمات روانشناسی و مشاوره استفاده کنند چراکه امروزه اکثریت مردم به دلیل درآمد پایین نمیتوانند از خدمات روانشناسی و مشاوره بهره ببرند.
وی همچنین این را هم گفت که در حال حاضر سلامت روان مردم در تمامی زمینهها نظیر اعتیاد و مشکلات روانشناختی مخاطره آمیز است، از این رو باید از تمام ظرفیتهای لازم برای مقابله با این شرایط استفاده کنیم. همچنین تاکید کرد که در شرایط فعلی لازم است برای سلامت روان مردم برنامه ریزی بیشتری انجام شود و صدا و سیما برنامههای آموزشی بیشتری در این زمینه داشته باشد.
حاتمی با انتقاد از صدا و سیمای ملی به جهت استفاده از چهره هایی خاص برای مقابله با بحران کرونا، افزود: استفاده از چهره هایی خاص برای مقابله با بحران کرونا در صدا و سیما نقصی بزرگ است چراکه باید از تمامی ظرفیتهای روانشناسی، جامعه شناسی و ... برای مقابله با این بحران استفاده کنیم.
ادامه دارد