يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
تولید و تجارت

بومی سازی قطعات فولاد خوزستان به ارزش ۷۰۰ میلیون یورو

بومی سازی قطعات فولاد خوزستان به ارزش ۷۰۰ میلیون یورو
شرکت فولاد خوزستان به بومی سازی قطعات و توجه به دانش داخلی اهمیت داده و طی سال جاری حدود بیست و پنج هزار قطعه به ارزش ۷۰۰ میلیون یورو را در داخل کشور تولید کرد
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از شما و اقتصاد، نظام  مقدس جمهوری اسلامی ایران به به واسطه منابع سرشار معدنی و نیروی انسانی شرایط بسیار ایده آلی برای خودکفایی در بسیاری از زمینه‌ها از جمله فولاد دارد که شرط آن خودباوری است صنعت فولاد به عنوان یک صنعت مادر که در کشور نقش بسزایی در تولید ناخالص داخلی دارد طی سالیان گذشته با  وابستگی 25 درصدی  در سطح مواد اولیه و خدمات به خارج از کشور  این رقم اکنون به یک هشتم قیمت تمام شده و هدف گذاری انجام شده به یک شانزدهم قیمت تمام شده تغییر خواهد یافت.
فولاد خوزستان

وی با اشاره به لزوم بومی سازی دانش صنعت فولاد سازی کشور تصریح کرد در این زمینه اقدامات حائز اهمیت صورت گرفته است بر این اساس مجموعه فولاد خوزستان به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ کشور با تولید معادل 3.8 دهم میلیون  تن  با صادرات معادل 2 میلیون تن در سال گذشته و ارز آوری نزدیک به 3 درصد ارز کشور و با اعتقاد به توان و دانش بومی کشور بالغ بر 25 هزار قطعه به ارزش 700 میلیون یورو بومی سازی کند.

 وی عنوان کرد: طی نه ماهه سال 1401 در راستای بومی سازی قطعات یک برنامه‌ریزی 100 میلیون یورویی در دستور کار شرکت صنعت فولاد خوزستان قرار گرفت تاکنون نزدیک به 80 درصد آن تکمیل شده است این بومی سازی در حوزه قطعات کوره، نسوز ها کاتالیزور ها و کاتالیز ها انجام شده که برای نخستین بار در صنعت فولاد خوزستان تست و آزمایش شده است.

وی با اشاره به لزوم توجه به شرکت های دانش بنیان  تصریح کرد طی سال جاری در صنعت فولاد خوزستان توجه به دانش داخلی و بازسازی قطعات 40 درصد افزایش داشته است  همچنین با 200 شرکت دانش بنیان قرارداد منعقد شد در این زمینه برای حضور فعال شرکت های کوچک دانش بنیان تمام بروکراسی ها و قوانین دست و پاگیر گذشته با همکاری و مساعدت هیئت مدیره حل و فصل شد.

وی با اشاره به بحران انرژی ظرفیت تولید صنایع فولادی در کشور گفت طی چند سال اخیر کمبود انرژی به خصوص گاز در کشور بسیار حیاتی شده است بر این اساس شرکت فولاد خوزستان از تاریخ 20 دی ماه سال گذشته با محدودیت های مصرف گاز مواجه شد و از آن پس از محدودیت های گازی یک ماه به تعجیل افتاد.

 بله بله

گاز در صنعت فولاد به عنوان یک تکنولوژی تولید به کار گرفته می شود که حدود 40 میلیون متر مکعب در روز مصرف صنایع فولادی است و حدود روزانه یک میلیارد مترمکعب استخراج گاز در کشور انجام شد که حدود 828 میلیون متر مکعب آن در خطوط شبکه های گازرسانی تزریق میشود از این رقم حدود 650 میلیون مترمکعب و آن روزانه برای مصارف خانگی 40 میلیون متر مکعب در صنعت فولاد و حدود 30 میلیون متر مکعب در صنعت پتروشیمی و مابقی در صنایع نیروگاهی استفاده میشود.

 وی تصریح کرد: این آمارها نشان می‌دهد که مصرف گاز خانگی و کاهش آن می تواند  چه سودی برای صنایع کشور داشته باشد بر این اساس در زمانی که بحران انرژی و مصرف پیک آن وجود دارد اصلاح الگوی مصرف گاز خانگی حائز اهمیت است.

 وی ادامه داد: بحران انرژی باعث شده است که حدود 20 تا 25 درصد کاهش تولید آهن اسفنجی و در نهایت حدود 20 درصد کاهش تولید در فولاد به وجود آید بر این اساس صنعت فولاد  خوزستان حدود 70 هزار تن به واسطه کمبود گاز  کاهش تولید داشته است.

 

وی خاطرنشان کرد: نزدیک به چهار دهه از عمر فولاد خوزستان می گذرد و مهمترین چالش این صنعت مرگ تکنولوژی است؛بر این اساس یکی از اولویت های تداوم این کسب و کار نوسازی خطوط تولید است که در فاز اول بخش ریخته گری نوسازی خواهد شد همچنین بخش کوره نیز شاهد تحولات شگرف خواهیم بود.

 وی افزود: بر این اساس به ترتیب کوره های سنتی از مدار خارج شده و کوره های با تکنولوژی بالا وارد مدار می‌شوند به گونه‌ای که در صورت عدم کاهش تولید، مصرف برق فولاد خوزستان 20 درصد کاهش خواهد داد این پروژه 5 ساله یک انقلاب بزرگ در سایت فولاد خوزستان ایجاد خواهد کرد.


نظرات شما
آخرین اخبار