به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، هاشم کارگر روز دوشنبه دوم آبان در آیین تکریم و معارفه مدیرکل اداره کل ثبت احوال استان مرکزی اظهار کرد: نقش ثبت احوال بر هویت بخشی ملی در جامعه نقش قابل توجهی است. ثبت احوال از کهن ترین نظامات اداری شکل گرفته در کشور است که بیش از یک قرن عمر دارد و جزو سازمان هایی است که در بسیاری از اقدامات از پیش برنامه ریزی شده حضور جدی داشته و وظایف خود را با موفقیت انجام داده و از هویت ملی به خوبی پاسداری کرده است.
وی با بیان اینکه این سازمان در بحران ها نقش مهمی دارد افزود: سازمان ثبت احوال مشکلاتی در حوزه اعتبارات و نیروی انسانی و ... دارد، اما در این شرایط هم کارکنان این سازمان در انجام وظایف خود کوتاهی نمی کنند و به بهترین شکل وظایف محوله را حتی در سخت ترین شرایط انجام می دهند.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه 8 نفر از نیروهای ثبت احوال در دوران کرونا فوت کردند، بیان کرد: این کارکنان در شرایط سخت جان خود را معامله کردند تا بتوانند ماموریت خود را به انجام برسانند.
کارگر با تاکید بر اینکه راهپیمایی اربعین امسال به دلیل شرایط مختلف در حوزه های مختلف، استثنایی و ویژه بود ادامه داد: در این مراسم نیز ثبت احوال کشور ماموریت سختی را بر عهده داشت و برخی ادارات داوطلبانه تا پاسی از شب فعالیت خود را ادامه می دادند تا مردم دچار مشکل نشوند.
وی خاطرنشان کرد: یک تعهد ویژه در سازمان ثبت احوال وجود دارد که قربانی معیشت نمی شود.
معاون وزیر تاکید کرد: تمام خدمات در این سازمان یکسان ارائه می شود و مخاطب این خدمات آحاد مردم هستند. این سازمان متعلق به مردم است و در این سالها نیز توانسته به خوبی وظایف خود را انجام دهد.
وی در خصوص هویت ملی نیز ادامه داد: در تمام کشورها و ممالک هویت ملی موضوع مهمی است و قوانین مربوط به آن نیز بسیار سختگیرانه است چراکه کوتاهی در این رابطه تبعاتی به همراه دارد و نسل های آینده را دچار مخاطراتی می کند. دستگاه های جاسوسی در سایرکشورها ابتدا به حوزه هویت نفوذ می کنند تا آسیب جدی وارد کرده و از این طریق به سایر اطلاعات دست پیدا کنند.
کارگر خاطرنشان کرد: خلط و مشکلات نژادی و نسلی که از حوزه هویت در یک کشور می تواند ایجاد شود وحشتناک و خطرناک است، اگر در این حوزه ها که متصل به هویت ملی است کوتاهی شود، قطعا مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.
وی در خصوص قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی بیان کرد: این قانون با توجه به اشکالاتی که داشته در دولت سیزدهم در حال بررسی است.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: نظام هویتی در هیچ جای دنیا تعارف بردار نیست، سازمان ثبت احوال در کشور ما از هویت ملی با ابزارهای گوناگون پاسداری می کند و پای هویت ملی محکم ایستاده است.
وی با بیان اینکه ثبت تمام وقایع حیاتی باید در سازمان ثبت احوال انجام شود، گفت: مخاطب فعلی سازمان ثبت احوال تغییر کرده و مخاطب یکصد سال پیش نیست چراکه سرعت انتقال اطلاعات زیاد شده و اطلاعات در دسترس بوده و نگاه افراد به موضوعات متفاوت است، لذا ما نیز باید تغییر کنیم.
کارگر تصریح کرد: با توجه به دانشی که مخاطب و متقاضی دارد از سازمان انتظار خدمات غنی و باکیفیت تر دارد و این مهم باید مورد توجه سازمان باشد، در همین راستا طی این سالها باید تغییراتی در نوع ارائه خدمات و چگونگی خدمات داده می شد که لازمه آن برخورداری سازمان ثبت احوال از بانک های اطلاعاتی قوی تر است. باید به سمتی حرت کرد که بانک های اطلاعاتی سازمان، اطلاعات متنوع تر و بیشتری داشته باشند و تنها به آمار 4 واقعه حیاتی بسنده نکنند.
وی ادامه داد: برای رسیدگی به ثبت احوال از لحاظ امکانات و اعتبار، باید در سازمان تحول ایجاد شود، حاکمیت هوشمند است و در صورت ایجاد تحول در ثبت احوال به سمت این سازمان حرکت کرده و به او کمک خواهد کرد.
کارگر با تاکید بر اینکه ثبت احوال باید به یک سازمان مجازی تبدیل شود، گفت: این سازمان باید به سمت هوشمند شدن و ارائه خدمات تمام الکترونیک حرکت کند و قطعا توانایی تحقق این مهم در سازمان وجود دارد. بهبود فرایندها و اصلاح امور باید در سازمان مدنظر باشد.
وی افزود: این سازمان نزدیک 5500 عضو متخصص دارد و با خود عهد کرده ایم مدیران ثبت احوال در استان ها از بدنه سازمان ثبت احوال انتخاب شوند و انجام این مهم برنامه ریزی شده است.
سید مجتبی آل یاسین معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استاندار مرکزی نیز در این آیین با تاکید بر اینکه هویت کلی و فرهنگی اهمیت بالایی دارد، اظهار کرد: متاسفانه در چند سال اخیر از هویت فرهنگی غافل بوده ایم. همه ما به ایرانی بودن خود افتخار می کنیم اما این اسلام است که به ما هویت داده و این مهم باید مدنظر همگان باشد.
وی افزود: ثبت احوال در تمام عرصه های هویتی و حتی عرصه امنیتی نقش موثری دارد. ثبت وقایع حیاتی، اتقان اسناد هویتی و تولید و انتشار آمار انسانی و تحولات جمعیتی کشور وظایف سه گانه ثبت احوال است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار مرکزی تصریح کرد: نگاه به ثبت احوال باید در راستای عدالت محوری که شعار و اعتقاد رییس جمهوری نیز هست باشد، چراکه این نهاد با کمبود اعتبارات زیادی مواجه است.
آل یاسین بیان کرد: یکی از سیاست های دولت انقلابی و مردمی این است که تا جایی که امکان دارد مسئولین یک مجموعه از بین نیروهای همان مجموعه و از نیروهای بومی انتخاب شوند چراکه این مهم تاثیر بالایی بر عملکرد خواهد داشت، شناخت به استان قطعا در اقدامات و عملکرد بهتر موثر خواهد بود.
عبدالرضا کریمی، مدیرکل جدید ثبت احوال استان مرکزی نیز بیان کرد: این سازمان نقش مهمی در تنظیم امور زندگی فرد و جامعه دارد لذا سازمان باید برای این مهم برنامه ریزی داشته باشد و ما نیز به دنبال این برنامه ریزی هستیم.
وی تکریم ارباب رجوع و ایجاد انگیزه و خودباوری در بین کارمندان را از اهداف مهم در استان عنوان کرد و گفت: پایگاه ثبت احوال کشور تنها مرجع معتبر و قابل اتکا درخصوص اطلاعات هویتی در کشور است.
کریمی بیان کرد: نظارت و بازرسی در استان پیگیری و قوانین و مقررات در فضای سالم در استان اجرا می شود. در استان حدود 203 پست سازمانی وجود دارد که 50 درصد پست ها بلاتصدی است و باید از ظرفیت بخش خصوصی در راستای ارائه خدمات بهره مند شده و استفاده کنیم، دفاتر پیشخوان در این راستا می توانند کمک خوبی باشند.
به گزارش ایسنا، در این مراسم عبدالرضا کریمی به عنوان مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی معرفی و از خدمات علیرضا قبادی تقدیر شد.