يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
مجلس

چند نقطه قوت و ضعف دولت سیزدهم از نگاه رحیمی جهان آبادی

چند نقطه قوت و ضعف دولت سیزدهم از نگاه رحیمی جهان آبادی
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی،‌ حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم را به عنوان نقطه مثبت این دولت برشمرد و در عین حال گفت: اگر دولت می خواهد در ادامه راه کاری انجام دهد، باید فکری برای رابطه با جهان کند. نمی شود مدیر یک روزنامه، سیاست خارجی ما را تعیین کند یا اینکه چهار تا آدم افراطی رابطه ما با جهان را تعریف کنند آن هم افرادی که هیچ درک درستی از منافع ملی و درد مردم ندارند.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده باخرز، تایباد و تربت جام در مجلس شورای اسلامی به مناسبت اولین سالگرد هفته دولت گفت: دولت را نمی توان به صورت کلی قضاوت کرد و باید به ارزیابی از عملکردش در حوزه های مختلف پرداخت؛ دولت در حوزه سیاست خارجی موفق بوده که از جمله آن می توان به تنش زدایی با همسایگان، عضویت در سازمان شانگهای، بهبود رابطه با برخی از کشورهای منطقه و افزایش صادرات غیر نفتی اشاره کرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: دولت در عرصه سیاست خارجی و ارتباط مستقیم با مردم عملکرد موفقی داشته است؛ نشستن در اتاق های دربسته و با این روش تصمیم گیری برای مردم موثر نیست.

این نماینده اصلاح طلب مجلس یازدهم همچنین گفت: البته دولت در داخل کشور در یک عرصه خوب درخشیده و آن ارتباط مستقیم با مردم است. آقای رئیسی وقت و انرژی و زمان گذاشته و به همه استان ها سفر کرده و وزرایش هم به شهرستان های مختلف رفته و از نزدیک مشکلات را رصد کردند، این کار ارزشمندی است. معمولا کمتر کسی چنین وقتی می گذارد که به تک تک استان‌ها رفته و نماینده اش را به شهرستان های مختلف بفرستد و از نزدیک در جریان مشکلات قرار گیرد. این کار بزرگ و ارزشمندی است که می تواند باعث دلگرمی مردم شود و هم شناخت تصمیم گیران را از واقعیت جامعه بیشتر کند؛ نشستن در اتاق های دربسته و تصمیم گرفتن پیرامون مشکلات خیلی برای مردم موثر نیست.

وی در عین حال بیان کرد: البته اکنون در سال دوم خدمت دولت سیزدهم انتظار می رود که این روال تکرار نشود. هر کسی هر شناختی که می خواست از استان ها به دست آورد را کسب کرده و الان باید روی تصمیمات متمرکز شد. تصمیماتی گرفته شود که بتواند مشکلات را حل کند و فشار را از روی مردم بردارند. باورم این است که تحمل مردم تمام شده است.

رحیمی جهان آبادی ادامه داد: سفرهای استانی دولت سیزدهم متمایز از دولت قبل بوده و در حوزه سیاست خارجی هم عملکرد موفقی داشته است؛ البته دولت قبل هم در حوزه سیاست خارجی موفق بود و دولت احمدی نژاد هم سفرهای استانی داشت.

وی در بیان نقاط ضعف نقاط ضعف دولت گفت: مهمترین نقطه ضعف دولت علاوه بر انتصابات، در حوزه اقتصادی و معیشت مردم است. چند ماه است که وزیر کار استعفا داده اما هنوز وزیری به جای او معرفی نشده است.

این نماینده اصلاح طلب مجلس یازدهم همچنین بیان کرد: از طرف دیگر دولت در حوزه های اقتصادی، مدیریتی و فرهنگی ضعیف ظاهر شده است. برخی مدیران در دولت سیزدهم از سطوح در  پست های مختلف اجرایی افراد ضعیف و ناتوانی هستند. همچنین به نظر می رسد دولت در حوزه کنترل تورم نیز عملکرد ضعیفی داشته است.

رحیمی جهان آبادی با بیان این که ما باید روزانه سه و نیم میلیون بشکه نفت بفروشیم گفت: اما فروش نفتمان به یک میلیون بشکه هم نمی رسد بعد همین مقدار را هم که می فروشیم پول آن بر نمی گردد. پس با این شرایط چطور می خواهید مشکل معیشتی مردم را حل کنید؟ تولید کننده کالایی تولید می کند که اگر بخواهد با همان قیمت بفروشد ورشکست می شود.

این نماینده مجلس درباره تعامل مجلس یازدهم با دولت سیزدهم گفت: الان رابطه دولت و مجلس وضعیت متعادل شده، مجلس در مواردی که دولت عملکرد خوبی دارد حمایت می کند و در مواردی که عملکرد ضعیف است، انتقاد و مخالفت می کند و رابطه با توازن و عقلانیت پیش می رود. این نشان می دهد مجلس صرفا از دولت حمایت نمی کند که این رویکرد امر مبارکی است.

رحیمی جهان آبادی در بخش دیگری از این گفت‌وگو تاکید کرد: البته باید به این نکته هم دقت کرد که اگر نقطه مثبتی همچون سیاست خارجی و سفرهای دولت و برخی اقدامات دیگری در کارنامه دولت می بینیم که گره ای از کار مردم باز کرده، باید حمایت کنیم نه اینکه چون مخالف مواضع دولت بوده و همفکر دولت نیستیم، پس باید دولت را به خاک سیاه نشانده تا دولت بعدی دست ما بیفتد. مردم دوست ندارند شما بخاطر دعواهای جناحی مشکلات آنها را روی زمین بگذارید. ما وظیفه حل مشکلات کشور و مردم را داریم. هیچ اشکالی ندارد که حل مشکلات به نام آقای رئیسی تمام شود. از نظر من که همفکر سیاسی دولت آقای رئیسی نیستم، هیچ مشکلی نیست که حل همه مشکلات به اسم آقای رئیسی تمام شود اما در نهایت مشکلات مردم حل شود چون مردم دیگر کشش ندارند.

این نماینده اصلاح طلب مجلس با بیان این که این کابینه در تراز سید ابراهیم رئیسی و ملت ایران و مشکلات نیست تایکد کرد: دولت سیزدهم به یک کابینه تکانی اساسی نیاز دارد؛ البته افرادی هستند که با روی کار آمدن هر دولتی خودشان را همرنگ آن دولت نشان می دهند و بیشتر پست ها را هم می گیرند. آدم های هفت رنگی که همرنگ همه دولت ها در همه دوره ها هستند. پس باید آدم های شایسته، متخصص و دلسوز را شناسایی کرد.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه هر دولتی که می آید تمام مدیران و کارشناسان را کنار زده و تیم جدیدی می آورند البته در دولت آقای رئیسی در خیلی از رتبه های مدیریتی تغییرات ایجاد نشده و این نکته خوبی است. ما باید از آدم های کارشناس و صاحب نظر کمک بگیریم چون به هر میزان که شایسته سالاری در کشور حاکم شود، به نفع همه ما است.

رحیمی جهان آبادی در خاتمه گفت: باورم بر این است که باید همه دست به دست هم داده تا مشکلات مردم حل شود و اولویت حل مشکلات مردم باشد. در این شرایط می‌توان کاری انجام داد؛ امیدوارم دولت سیزدهم با پایان عمر یکساله‌اش کابینه تکانی و مدیرتکانی اساسی انجام دهد.


نظرات شما
آخرین اخبار