جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
راه و مسکن

مخبر: ارز ۴۲۰۰ به یک کانون فساد در کشور تبدیل شده است/ تخصیص ۴۰هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن برای قشرهای آسیب‌پذیر

مخبر: ارز ۴۲۰۰ به یک کانون فساد در کشور تبدیل شده است/ تخصیص ۴۰هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن برای قشرهای آسیب‌پذیر
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: تمام قوای کشور آمادگی دارند با افزایش تعامل و همکاری ها در راستای حذف ارز ۴۲۰۰تومانی در کشور به‌گونه‌ای گام بردارند تا فشار و آسیبی بر جامعه به‌ویژه دهک‌های پایین وارد نشود.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمد مخبر در جلسه هیئت دولت با اشاره به اینکه تمام بخش‌ها و وزارتخانه‌های دولت سیزدهم مأموریت دارند در دستگاه‌های متبوع خود، برای حذف ارز 4200تومانی برنامه‌ریزی دقیقی را به‌صورت روزانه دنبال کنند، گفت: متأسفانه ارز 4200 به یک کانون فساد در کشور منجر شد ولی اجرا و مدیریت صحیح طرح حذف ارز ترجیحی می‌تواند اثرات بسیار مثبت و بزرگی برای اقتصاد کشور در نسل‌های کنونی و آینده به‌جای بگذارد.

وی تصریح کرد: دولت سیزدهم در مسیر حذف ارز 4200 گام برداشته است و امیدواریم با همکاری قوای سه‌گانه و کمک‌های مردم بتوانیم این طرح بزرگ نوسازی اقتصاد کشور را با موفقیت اجرایی کنیم.

مخبر با تأکید بر اینکه دولت برای اثرات حذف ارز  4200تومانی برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات لازم را پیش‌بینی کرده است، گفت: باید تمام اقشار جامعه، نخبگان و رسانه‌های مختلف در جریان چگونگی و اثرات مثبت اجرای این طرح قرار گیرند تا نگرانی در سطح جامعه پس از اجرای این طرح وجود نداشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین به برنامه دولت برای کمک به مردم به‌ویژه اقشار آسیب‌پذیر پس از اجرای حذف ارز 4200تومانی از بودجه کشور اشاره و تصریح کرد: دولت به‌عنوان کمک مالی مبلغی را که تنها برای خرید کالا استفاده می‌شود برای واریز به حساب بانکی اقشار مختلف در نظر گرفته است تا در این صورت علاوه بر کمک و از بین بردن اثرات حذف ارز 4200، از تورم و افزایش پایه پولی و نقدینگی در کشور نیز جلوگیری شود.

مخبر همچنین با اشاره به برنامه‌های دولت در سال جاری از جمله در بخش‌های مسکن و حذف فقر مطلق در جامعه افزود: با برگزاری جلسات و تبیین بخشنامه در دولت مقرر شده است اجاره منازل مسکونی در تهران، استان‌ها و شهرستان‌ها بیش از 25 درصد افزایش نیابد و تضمین‌های اجرایی برای این برنامه دولت هم به‌طور کامل در نظر گرفته شده است.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از تخصیص 40 هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن برای قشرهای آسیب‌پذیر خبر داد و اتمام بخش‌های نیمه‌تمام طرح مسکن مهر، برنامه دولت برای ساخت یک‌میلیون واحد مسکونی در سال و همچنین مالیات بر خانه‌های خالی را از دیگر برنامه‌های دولت برای پیشبرد برنامه‌های مسکن مردم به‌ویژه زوج‌های جوان در چهار سال آینده برشمرد.

وی در ادامه با اشاره به شعارها و قول‌های آیت الله رئیسی در زمان رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری به‌منظور حذف فقر مطلق در کشور، گفت: دولت طرح‌های مختلفی را برای حذف فوری فقر مطلق در نظر گرفته است که از جمله آن می‌توان به واگذاری سهام به دهک‌های پایین اشاره کرد که مصمم هستیم این وعده رئیس‌جمهوری تا پایان سال جاری محقق و عملیاتی شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به تغییر قیمت برخی کالاها در کشور ادامه داد: این گرانی‌ها دلایل مختلفی دارد که علاوه بر مشکلات انباشته‌شده از گذشته و دلایل ساختاری، می‌توان به برخی مصوبات و الزامات در بودجه، موضوعات مرتبط با ارز ترجیحی، بالا رفتن قیمت‌های جهانی برخی کالاهای اساسی، موضوع 9 درصد ارزش افزوده، تغییر عوارض گمرکی و نیز تحولات بین‌المللی در منطقه به‌ویژه جنگ اوکراین اشاره کرد که دیگر کشورها را نیز متأثر ساخته است.

مخبر تأکید کرد: در زمان حاضر به‌دلیل برخی از مسایل داخلی از جمله اجرای تدریجی حذف ارز 4200 به‌روی برخی کالاها قیمت برخی کالاها در کشور افزایش داشته است و با وجود افزایش 70درصدی قیمت‌ها در سطح جهانی اما خوشبختانه فراوانی کالاهای اساسی در کشور وجود دارد.

وی با اشاره به مشکلات دولت سیزدهم در اوایل روی کار آمدن از جمله افزایش هزینه‌های جاری کشور، کاهش فروش نفت، مسدود شدن پول‌های ایران در کشورهای خارجی و همچنین مرگ‌ومیر بالای ناشی از کرونا تأکید کرد: تمام ارکان دولت سیزدهم توانستند با هماهنگی و همکاری، ضمن پیگیری آزادسازی پول‌های ایران در سایر کشورها و افزایش ذخایر و فروش نفت، وضعیت انبارها و کالاهای اساسی در کشور را به‌مقدار قابل‌توجهی افزایش دهند.


نظرات شما
آخرین اخبار