به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، محسن منصوری در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران ضمن قدردانی از تلاشهای همه دستگاهها برای مدیریت اُمیکرون به ویژه تلاشگران عرصه سلامت گفت: شرایط کشور و ابتلا به کرونا متاسفانه ظرف دو هفته گذشته سیرصعودی به خود گرفته و شرایط حساسی که در آستانه سال جدید هم به وجود آورده به شکلی است که هنوز به اوج پیک ششم نرسیدهایم لذا باید خود را آماده کنیم.
وی ادامه داد: آنچه که همه متخصصین بر آن اصرار دارند تنها راه مبارزه و موثرترین تدبیر کنترل این بیماری، افزایش تزریق واکسن به ویژه دُز سوم است. در حال حاضر 32 درصد دُز سوم را در تهران تزریق کردهاند اما نسبت به تزریق دُز اول و دوم وضعیت خوبی نداریم. لذا برای تزریق دُز سوم باید همه در سطح شهرستانها و استان بسیج شوند و در این راستا فرمانداران و شهرداران باید همت کنند تا با ایجاد فضاسازی، ترغیب شهروندان برای تزریق دُز سوم را محقق کنند.
منصوری ادامه داد: تصمیم ستاد مقابله با کرونا این بوده که افراد 9 تا 12 سال واکسینه شوند اما برای تحقق این مهم خانوادهها باید اغنا شوند.
استاندار تهران تاکید کرد: در رابطه با امیکرون براساس آنچه که اعلام شده اعمال محدودیتهایی از جنس قرنطینه و تعطیلی خیلی موثر نیست اما در عین حال رها شدگی نیز نمیتوانیم داشته باشیم.
وی در خصوص برگزاری نمایشگاهها در استان تهران نیز گفت: در مورد نمایشگاههای بینالمللی جمعبندی این بود که به صورت اقتضایی برای برگزاری آن تصمیمگیری کنیم. برخی نمایشگاههای بینالمللی مهمانان خارجی از قبل دعوت میشوند لذا تعطیلی آنها خسارتهای بینالمللی در بر دارد. لذا مقرر شد که با رعایت پروتکلها به صورت محدود و کنترل شده این نمایشگاهها برگزار شوند. در خصوص سایر نمایشگاهها نیز شرکت نمایشگاهها درخواست خود را ارائه میکند و به صورت موردی تصمیمگیری خواهد شد به این ترتیب که اگر نمایشگاهی ضرورت نداشته باشد برگزار نخواهد شد.
منصوری ادامه داد: در خصوص برگزاری مجامع اصناف نیز تاخیر دوسالهای را مواجه بودهایم لذا برگزاری انتخابات مجامع آنها در فضای باز برگزار میشود باید به این نکته توجه کنیم و یاد بگیریم با کرونا زندگی کنیم لذا مجامع اصناف در فضای باز و یا فضایی که شرایط لازم در آن قابل رعایت باشد، برگزار شود. ساعت برگزاری انتخابات را میتوانند طولانی تر کنند تا مشکلی پیش نیاید.
استاندار تهران در خصوص برگزاری مراسم راهپیمایی 22 بهمن ماه گفت: خواهش ما این است که مراسمات با حداکثر 30 درصد ظرفیت برگزار شود بیتردید نباید بگذاریم چراغ این موضوع کمرنگ یا خاموش شود اما برگزاری مراسمات نیز باید حداکثر با 30 درصد ظرفیت انجام شود. در خصوص موضوع برگزاری مراسم اعتکاف نیز در شهرهای قرمز ممنوعیت برگزاری وجود دارد و در شهرهای نارنجی و زرد نیز با حدود 20 درصد ظرفیت میتوانیم مراسم را برگزار کنیم البته اگر شرایط از وضع موجود بحرانیتر نشود.
منصوری با تاکید بر اینکه در سویه امیکرون تعداد فوتیها و شدت بیماری نسبت به سویه قبلی بیشتر نیست و سرعت بهبود هم زیادتر است، اضافه کرد: در سویه دلتا اگر کسی مبتلا میشد دو هفته استراحت و مرخصی استعلاجی نیاز داشت اما در مورد سویه امیکرون بازه پنج تا هفت روزه کفایت میکند و بعد از آن نیاز است که افراد در محل کار خود حاضر شوند تا خدمات در دستگاههای اجرایی آسیب نبینند.
استاندار تهران تاکید کرد: مراکز تزریق واکسن تا پایان سال جاری باید فعالیت خود را ادامه دهند و نباید این مراکز تعطیل شوند. در رابطه با مترو نیز براساس مصوبه قبلی که توسط وزیر کشور به شهردار تهران ابلاغ شد سامانه خرید بلیط باید به سامانه "ایران من" متصل شود تا اگر کسی مبتلا به کروناست از ورودش به مترو جلوگیری شود. اگر به هر دلیلی این مساله امکانپذیر نیست باید به صورت مکتوب اعلام شود که تدبیری در این خصوص صورت بگیرد. بیتردید نباید بگذاریم کسی بدون ماسک سوار مترو، اتوبوس و بی آر تی شود و مامورین باید در این زمینه برخورد و مقابله لازم را داشته باشند.
وی در خصوص راهپمایی 22 بهمنماه تاکید کرد: این موضوع در جلسه صبح امروز شنبه در ستاد مقابله با کرونا مطرح شد و مقرر شد با تشکیل کارگروهی ان شاءالله تا صبح فردا تصمیم نهایی اتخاذ و به عموم مردم برسد. ما باید خود را برای روزهای سخت آماده کنیم آنچه که گزارشها نشان میدهد در روزهای آینده با ابتلای بیشتر بیماری مواجه هستیم لذا بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی باید خود را برای مراجعات بیشتر تجهیز و آماده کنند.