يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
تولید و تجارت

وزیر صمت مطرح کرد

مسئولیت کیفیت خودرو را می‌پذیریم/ایجاد زیرساخت‌های تجارت با رمزارزها

مسئولیت کیفیت خودرو را می‌پذیریم/ایجاد زیرساخت‌های تجارت با رمزارزها
وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) از تهیه سند راهبردی خودرو به صورت زمان‌بندی خبر داد و گفت: گلایه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه کیفیت خودرو به جاست و ما به عنوان وزارت صمت این مسئولیت را می‌پذیریم.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، سیدرضا فاطمی امین در یک برنامه تلویزیونی درباره کیفیت خودروها، از تدوین پیش نویس برنامه راهبردی خودرو خبر داد و گفت: در حال حاضر منتظر دریافت نظرها برای نهایی کردن این پیش نویس هستیم. به طور کلی 70 درصد کیفیت خودرو به قطعه و 30 درصد به مونتاژ و تولید نهایی بستگی دارد، اما اگر روابط خودروساز و قطعه ساز درست نباشد و خودرو ساز به موقع پول قطعه ساز را ندهد، قطعه ساز نیز به دلیل زیان کیفیت قطعات را کاهش می‌دهد و خودرو ساز نیز، چون نمی‌تواند خط تولید را متوقف کند، همان قطعه بی‌کیفیت را استفاده می‌کند.

به گفته وی یک خودروساز با 800 قطعه‌ساز روبرو است و اگر یک قطعه بی کیفیت باشد چند بخش خودرو دچار مشکل می‌شود. اما اگر چند مجموعه ایجاد شود که قسمت‌های مختلف خودرو را با قطعات قطعه سازان مونتاژ کنند، منجر به افزایش کیفیت خودرو، کاهش قیمت و توزیع تحقیق و توسعه می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تاکید کرد که سازمان ملی استاندارد برای شماره‌گذاری خودروها ضوابطی برای خودروسازان قرار داده که آن‌ها نسبت به این ضوابط تعهد دادند.

صادرات غیرنفتی 1400 به 45 میلیارد دلار می‌رسد

فاطمی امین در ادامه با بیان اینکه ابتدای بهمن ماه میزان صادرات غیر نفتی از 40 میلیارد دلار عبور کرد، پیش بینی کرد که این رقم تا پایان سال به 45 میلیارد دلار برسد.

وی همچنین از ایجاد شش مرکز تجاری جدید در کشورهای دیگر از جمله ارمنستان و ترکیه طی ماه‌های اخیر خبر داد و گفت: دو پایانه صادراتی نیز فعال شده که چالش‌هایی مانند صادرات فلفل دلمه‌ای به روسیه را حل می‌کند. در این پایانه‌ها مسئله کیفیت و آزمایش محصول‌های صادراتی ساماندهی می‌شود. همچنین تعداد رایزن‌های اقتصادی با اضافه شدن چهار رایزن به 10 نفر رسیده است.

وزیر صمت از صادرات بیش از 1.8 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی درسال جاری خبر داد و گفت: این مبلغ سال گذشته 700 میلیون دلار بود. همچنین بازگشت ارز هشت درصد بیشتر شده است. همچنین از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم 650 مورد تهاتر انجام شده است. در این چند ماه دو ربات جراح نیز به اندونزی صادر کردیم.

ایجاد زیرساخت‌های تجارت با رمز ارزها

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه زیر ساخت‌های تجارت با رمز ارزها ایجاد و موافقتنامه‌های اقتصادی با کشورهای دیگر در این مدت فعال شده، تصریح کرد: تهیه نقشه راه صنعت کشور ضروری است. در سال‌های گذشته سندهای متعددی تدوین شد، اما در اجرا مشکل داشت و فرایند شفاف و مسیر روشنی در این زمینه ایجاد نشده است.  در برنامه ریزی باید طراحی به اجرا متصل شود. به عنوان نمونه هیچکس به استفاده از شرکت‌های دانش بنیان مخالف نیست، اما ساز و کاری که این کار را اجرایی کند، طراحی نشده است.

پیش بینی تولید فولاد اشتباه بود

فاطمی امین با بیان اینکه بر اساس اسنادی که در گذشته رشد اقتصادی کشور را هشت درصد پیش بینی کردند، تولید فولاد در سال 1404، حدود 55 میلیون تن برآورد شده بود، تصریح کرد: در حالی که این میزان بر اساس شرایط کشور کاملا اشتباه است. میزانی که ما پیش بینی می‌کنیم و در حال بررسی آن هستیم 30 تا 40 میلیون تن است. البته باید مشخص شود این میزان تولید فولاد چقدر گاز نیاز دارد. چراکه در ماه‌های گذشته قطعی گاز، تولید واحدهای فولاد را دچار مشکل کرد.

وی در ادامه با اشاره به کمبود منابع اشتغال برای تعداد زیاد فارغ التحصیلان بیکار، اظهار کرد: باید به سمت صنایعی برویم که فناوری بالا دارند و می‌توانند برای فارغ التحصیلان اشتغال ایجاد کند. انتخاب فولاد برای این کار اشتباه است، زیرا منابع مالی بسیاری نیاز دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در برنامه ریزی برای صنعت نباید نقشه راه، ما را به سمت برنامه ریزی متمرکز ببرد، گفت: در صنعت فولاد توازن برقرار نیست. چراکه در تولید نورد بیش از ظرفیت شمش و تولید فولاد به ویژه در کوره‌های القائی ظرفیت داریم. از طرف دیگر چون قیمت‌ها برای شمش و میلگرد دستوری تعیین می‌شد سرمایه گذاران بر اساس اهداف نادرست سرمایه گذاری کردند. اما اکنون قاعده را در بازار گذاشته‌ایم. به طور کلی ورود به بورس کالا قیمت واقعی فولاد را مشخص و اهداف را محقق می‌کند.

رتبه بندی صادرکنندگان  چیست؟

فاطمی امین با بیان اینکه صادرات به تنهایی کافی نیست و باید با نوع کالایی که وارد یا صادر می‌شود برنامه اشتغال تنظیم شود، گفت: باید بدانیم کالایی که صادر می‌شود چه میزان فناوری و انرژی به خود اختصاص داده است. همچنین باید نظام رتبه بندی صادرکنندگان تغییر کند یعنی اگر کسی یک میلیون دلار فولاد صادر کرد با کسی که یک میلیون دلار تجهیزات پزشکی صادر می‌کند برابر نیست.

الزامات توسعه دانش بنیان

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان اینکه بیشتر شرکت‌های دانش بنیان، واحدهای کوچکی هستند که توان مالی و بازار ندارند، اظهار کرد: اگر در صنایع بزرگ برای شرکت‌های دانش بنیان بازار ایجاد کنیم ارزش افزوده به دست می‌آوریم. نخستین نکته در بخش دانش بنیان اولویت‌های تولید کشور است و اینکه اولویت‌ها باید با شرایط آن کشور از جمله ترکیب جمعیتی، منابع، ظرفیت‌های علمی و مبادلات بین المللی پیوند بخورد.

ارزش صنعت ماشین سازی، الکترونیک و خودرو از نفت بیشتر شد

وی در ادامه با بیان اینکه ارزش صنعت ماشین سازی، الکترونیک و خودرو از نفت بیشتر شده، گفت: برای حمایت از صنعت ماشین سازی 30 مورد مشوق و رفع موانع را استخراج کرده ایم که یکی از آنها تامین مالی زنجیره ای بر اساس اختصاص اعتبار خرید ماشین آلات داخلی است.

استفاده از بیت کوین در صادرات و واردات

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بخشی از افزایش صادرات به تلاش وزارت امور خارجه، بانک مرکزی و وزارت نیرو باز می گردد، تصریح کرد: یکی از بحث ها در جلسات مشترک صمت و بانک مرکزی قرارداد هوشمند و استفاده از رمزارزها در صادرات کشور بوده که عملیاتی شده است. این موضوع برای صادرات ما اهمیت دارند و طرف های خارجی آسان تر با ما کار می‌کنند.

به گفته وی این کار برای بیت کوین تولیدی، محل مصرف و محل هزینه کرد ایجاد می‌کند و می توان با بیت کوین واردات انجام داد.

وضعیت بهره برداری از معدن خواف

وزیر صمت در پایان درباره وضعیت بهره برداری از معدن خواف نیز گفت: بهره بردار این معدن در بخش‌های مختلف تخلفاتی داشت که در سال 1398 سازمان بازرسی مکاتباتی با وزارت صمت داشت و اعلام کرد که به دلیل تخلفات، مجوز بهره بردار این واحد تمدید نشود. حالا برای بهره بردار جدید معدن خواف چندین گزینه مطرح است و در حال بررسی هستیم تا بدون رانت، بهره بردار مشخص و به زودی فعالیت معدن انجام شود.



نظرات شما
آخرین اخبار