جمعه ۳۰ شهريور ۱۴۰۳
اجتماعی

کاهش مصونیت واکسن فایزر پس از ۲ماه

کاهش مصونیت واکسن فایزر پس از ۲ماه
طبق داده های مطالعات جدید که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، ممکن است مصونیت حاصل از واکسن فایزر در برابر کووید۱۹ پس از دو ماه کاهش یابد.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، مطالعات جدید نشان می دهند که ممکن است مصونیت واکسن فایزر در برابر کووید19 پس از دو ماه کاهش یابد هرچند این واکسن همچنان از خطر بستری شدن و مرگ بر اثر ابتلا به این ویروس به مدت حداقل شش ماه جلوگیری می کند.
محققان همچنین تاکید کردند که به رغم کاهش مصونیت واکسن فایزر پس از دو ماه، این واکسن همچنان از عوارض شدید ناشی از ابتلا به کووید19 جلوگیری می کند.
در یکی از مطالعه ها در مورد واکسن فایزر، محققان در کشور قطر اثربخشی این واکسن را در برابر ابتلا به کووید19 و نوع شدید این بیماری از یکم ژانویه سال جاری میلادی (2021) تا پنجم سپتامبر مورد ارزیابی قرار دادند.
آنها این گزارش را طبق مطالعات روی 900 هزار فرد مبتلا به کووید19 در قطر که واکسینه شده بودند، ارائه دادند.
طبق این بررسی، پس از دریافت اولین دُز واکسن فایزر، ایمنی در برابر کووید19 در دو هفته اول "ناچیز" بود اما در هفته سوم به حدود 37 درصد رسید و سپس مصونیت این واکسن در ماه اول پس از تزریق دز دوم به 78 درصد افزایش یافت. با این حال اثربخشی این واکسن پس از این زمان به تدریج کاهش داشته و بعد از ماه چهارم این کاهش چشمگیر شد.
داده ها نشان داد که برای برخی از افراد که واکسن فایزر دریافت کرده بودند، بین پنج تا هفت ماه پس از تزریق دز دوم، مصونیت تا 20 درصد کاهش یافته است.
به گفته محققان، اثربخشی این واکسن در برابر ابتلا به کووید 19 در افرادی که علائم این بیماری را از خود نشان دادند بیشتر از افرادی بوده که علائم این بیماری را بروز نداده اند با این حال در هر دو مورد مصونیت واکسن فایزر در طول زمان کاهش یافته است.
 به گفته محققان، به منظور محافظت از افراد در برابر کروناویروس و سویه های مختلف آن، استراتژی های افزایش ایمنی میزبان (افراد) باید مجددا مورد ارزیابی قرار گیرند.


نظرات شما
آخرین اخبار