يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
تولید و تجارت

توزیع نهاده‌های دامی سرعت گرفت

توزیع نهاده‌های دامی سرعت گرفت
سرپرست دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بنابر آمار در ۶ ماهه نخست سال، ۷ میلیون و ۹۵۸ هزار تن نهاده وارد شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۰ درصد رشد داشته است.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از باشگاه خبرنگاران، حسن عباسی معروفان سرپرست دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ، از  رشد 70 درصدی توزیع نهاده های دامی نسبت به هفته گذشته خبر داد و گفت: بنابر آمار از ابتدای سال تا پایان شهریور 4 میلیون و 350 هزار تن ذرت، یک میلیون و 715 هزار تن جو و یک میلیون و 893 هزار تن کنجاله سویا در سامانه بازارگاه عرضه شده که با این وجود مجموع عرضه در 6 ماهه نخست به سال 7 میلیون و 958 هزار تن نهاده دامی رسیده است.

وی با اشاره به اینکه روزانه 44 هزار و 200 تن نهاده دامی در سامانه بازارگاه توزیع شده است، افزود: سال گذشته در این بازه زمانی 4 میلیون و 678 هزار تن نهاده دامی و به عبارت دیگر روزانه 26 هزار تن در سامانه بازارگاه توزیع شده است.

عباسی معروفان ادامه داد: بنابر آمار در 6 ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 3 میلیون و 200 هزار تن نهاده دامی در سامانه بازارگاه توزیع شده که با این وجود جای این سوال مطرح است که چطور می شود به رغم افزایش 70 درصدی توزیع، تولیدکنندگان بازهم نسبت به کمبود گلایه مند هستند.

وی از کاهش 4 میلیون تنی تولید علوفه در مراتع خبر داد و گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و کاهش تولید علوفه، جو روانی حاکم بر بازار موجب شد تا تولید کنندگان نهاده بیشتری را خریداری کنند.

واردات حداقل 6 میلیون تن گندم برای تامین نیاز کشور
این مقام مسئول در بخش دیگر اظهارات خود درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم بیان کرد: امسال 4 میلیون و 564 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد، درحالیکه برآوردها حاکی از آن بود که میزان خرید به حدود 9 میلیون تن برسد که به علت کمبود بارش، این میزان محقق نشد و حداکثر خرید گندم با احتساب کارخانجات آرد و ماکارونی به 4 میلیون و 800 هزار تن رسیده است که با این وجود به جای واردات 2 میلیون تن، حداقل 6 میلیون تن گندم باید وارد شود.

وی ادامه داد: گرچه برآوردها حاکی از آن بود که 2 میلیون تن جو وارد شود، اما به دلیل کمبود علوفه باید 3 میلیون و 200 هزار تن برای تامین نیاز کشور وارد شود.

عباسی معروفان با بیان اینکه در 6 ماهه نخست سال 12 میلیون و 600 هزار تن روغن، گندم، دانه سویا، کنجاله سویا، ذرت، جو و 120 هزار تن مرغ وارد شد، گفت: ارزش واردات این 7 قلم کالا به 6 میلیارد و 250 میلیون دلار رسید که برای 6 ماهه دوم سال به همین‌ میزان ارز باید تامین شود تا نیاز کشور ناشی از شرایط خشکسالی تامین شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه تا پایان شهریور 7 قلم کالای وارداتی با ارز ترجیحی وارد شده است، گفت: از دیدگاه کارشناسی موافق حذف ارز ترجیحی و تخصیص ارز نیما هستیم و در مقابل به پنج دهک پایین جامعه به دلیل افزایش قیمت کالا، یارانه داده شود تا تامین کالا دچار مشکل نشود.

 ثبت سفارش 20 میلیون تن کالا تا پایان سال
به گفته وی، تا زمان ابلاغ، ارز 4200 تومانی به واردات 7 قلم کالا تخصیص داده شود، در صورت صلاحدید بتدریج‌ یا یکباره حذف شود.

عباسی معروفان با اشاره به اینکه تا پایان تابستان ارز ترجیحی تخصیص داده شده است، بیان کرد: برنامه ریزی بر آن است که تا پایان‌مهر با ارز 4200 تومان کالا وارد شود و همواره موظفیم تا زمان ابلاغ به واردات ارز ترجیحی داده شود.

وی با بیان اینکه برای 7 قلم کالای وارداتی 20 میلیون تن ثبت سفارش انجام شده است، گفت: در 6 ماهه نخست سال 4 میلیون و 450 هزار تن ذرت وارد کشور شده که تا پایان سال حداقل باید به 10 میلیون تن برسد. به طور کلی برای کنجاله سویا، دانه سویا، گندم، گوشت مرغ، ذرت و جو تا پایان سال 20 میلیون تن کالا باید وارد شود.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد با بیان اینکه تاکنون یک میلیون و 100 هزار تن روغن خام وارد کشور شده است، گفت: اخیرا برخی کارخانجات روغن اعلام کردند که روغن در بنادر مانده است است چرا که بنابر مصوبه برای واردات یک میلیون و 100 هزار تن روغن خام، یک‌میلیارد و 320 میلیون دلار هزینه شد که هم اکنون مصوبه تمام شده و ترخیص مابقی نیاز کشور منتظر تخصیص ارز و مصوبه جدید است تا روغن های وارداتی وارد چرخه کارخانجات شود.

عباسی معروفان در پایان با اشاره به اینکه مشکلی در تامین ذخایر استراتژیک کشور نداریم، تصریح کرد: بنابر آیین نامه ذرت، کنجاله، جو، مرغ و گوشت قرمز با پشتیبانی امور دام و گندم، روغن، شکر و برنج با بازرگانی دولتی است که در طول سال 30 درصد کالا را باید نو و کهنه کنند به طوریکه اقلامی که تاریخ آنها به 6 ماه آخر می رسد، در بازار عرضه و کالای تاریخ جدید جایگزین می شود که با این وجود ذخایر استراتژیک مطلوب است و مشکلی نداریم، اما برخی اقلام ممکن است که 100 درصد ذخیره نداشته باشند‌ و در صدی پایین تر باشد.


نظرات شما
آخرین اخبار