شاخص بازار - مهراله رخشانی مهر در گفت وگو با ایسنا ، درباره آخرین وضعیت مدارس خشت و گلی و در پاسخ به اینکه هنوز از مناطقی مانند کهگیلویه و بویراحمد اخباری مبنی بر وجود مدارس خشت وگلی به گوش میرسد اظهار کرد: ممکن است آن مدارس، سنگی باشند. امکان ندارد مدرسه خشت و گلی در کشور داشته باشیم. به ویژه در غرب کشور مدرسه خشت و گلی نیست و بافت آنجا سنگی است. مدارس خشت و گلی به طور کامل جمع آوری شده اند.
وی افزود: حدود 4000 کلاس درس سنگی در کشور داریم که بسته به ظرفیت استانها در اختیار خود استان گذاشتیم تا نسبت به برچیدن آنها اقدام کنند. به عنوان مثال استان خوزستان خودش پیش قدم جمع آوری مدارس سنگی شده و در سال جاری جایگزینی 450 کلاس درس سنگی را در دستورکار خود قرار داده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با تاکید بر اینکه مدارس سنگی دونوع هستند گفت: در مناطقی جنس مصالح از سنگ است و مصالح مرسوم مورد استفاده سنگی بوده که این کلاسهای درس باید مناسب سازی شوند و باقی بمانند ولی برخی مدارس در مناطق عشایری با سنگ، دست چین شده اند. در این مناطق عشایر کوچ رو هستند و امکان حمل مصالح ساختمانی ندارند، به همین خاطر چند قطعه سنگ را روی هم چیده اند و چادری روی آن کشیده اند و تعداد کمی دانش آموز دارند. میخواهیم مسئله این کلاسها را حل کنیم.
رخشانی مهر ادامه داد: باید روش مناسبی پیدا کنیم تا مدارس خوبی جایگزین شوند، زیرا در بسیاری موارد امکان حمل مصالح مرسوم و معمولی در آن مناطق وجود ندارد و ممکن است ناچار شویم با هلی کوپتر مصالح ببریم. از آن سو چون عشایر کوچ رو هستند ممکن است سری بعد دوباره به آنجا برنگردند و جای دیگری اتراق کنند. بنابراین مدرسه یک تا دوسال کاربرد دارد و سپس خالی میماند.
انتهای پیام