شاخص بازار - دکتر سید پژمان آقازاده در گفت و گو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: از سال گذشته که بیماری کووید19 به کشور وارد شد و شیوع پیدا کرد اقدامات بسیاری درچندین محور انجام شد و در وهله اول آموزش پرسنل اورژانس 115 و در قدم دوم آموزش همگانی به شهروندان دنبال شد.
معاون آموزش همگانی، مهارتی و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور در خصوص آموزشهای ارائه شده به پرسنل اورژانس 115 گفت: از اسفند سال 98 آموزش تخصصی نیروهای خود را آغاز کردیم؛ آن زمان اطلاعات در خصوص این بیماری کم بود، اما در همان حدی که در دنیا وجود داشت و با مطالعاتی که انجام شد موارد آموزشی را برای پرسنل اورژانس انجام دادیم. هم اکنون نیز این آموزشها ادامه دارد و از فرصت استفاده کردیم.
به گفته وی، برای اولین بار سامانه آموزش مجازی در اورژانس کشور راه اندازی شد که 17 هزار پرسنل اورژانس توانستند از انتهای سال گذشته تا کنون از این امکان برخوردار شوند.
وی با اشاره به دستورالعملهای صادر شده از سوی ستاد مقابله با کرونا که نهمین ویرایش آن نیز در آذر ماهی که گذشت از وزارت بهداشت منتشر شد، گفت: با استفاده از دستورالعملهای صادر شده از سوی وزارت بهداشت، آموزشهای مبتنی بر تحقیقات را ارائه کردیم و همچنان هم در حال آموزش هستیم.
آقازاده در خصوص ارایه آموزشهای همگانی به مردم نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه امکان آموزش همگانی به صورت حضوری وجود نداشت در قالب تیزرها و گزارش هایی که در تلویزیون و فضای مجازی پخش شد نسبت به این کار اقدام کردیم. به عنوان مثال آخرین اقدام بحث سینماها و فیلمهای در حال اکران است که پروتکلها و دستورالعملها را در قالب تیزرهای تصویری ارائه خواهیم کرد.
آقازاده در ادامه در خصوص فعالیت داوطلبان اورژانس اظهار کرد: در کل کشور این امکان را برای اولین بار فراهم کردیم که اگر فردی بخواهد با اورژانس کشور به صورت داوطلبانه همکاری کند این امکان را داشته باشد تا از خدمت آن استفاده کنیم.
ثبت نام 8500 نفر در سامانههای مربوط به داوطلبان اورژانس
معاون آموزش همگانی، مهارتی و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور افزود: از ابتدای این طرح ساز و کاری را فراهم کردیم که اگر فردی قصد داشت با اورژانس 115 فعالیت داشته باشد امکان آن را داشته باشد، روند کار به این صورت است که در سایت اورژانس کشور و سراسر اورژانسها فرم داوطلبان موجود است و افراد فرم هارا پر میکنند و پس از آن از سوی سازمان اورژانس این فرمها بررسی میشود، سپس با افراد داوطلب تماس گرفته و آموزشهای مجازی برای این افراد برگزار میشود که پس از گذراندن دورهها به آنها مدرک همیار اورژانس یا داوطلب اورژانس ارائه میشود.
وی گفت: از ابتدای شروع طرح داوطلبان تا کنون حدود 8500 نفر در سامانههای مختلف اورژانس ثبت نام کردند و حدود 3700 نفر تحت آموزش قرار گرفتند.
آقازاده اظهار کرد: این آموزشها در حد آموزشهای همگانی است و همه لازم است بدانند که باید چطور در این موقعیت و موارد برخورد کنند. این مختص رشته خاصی نیست و افراد با تمام مدارک تحصیلی از همه رشتهها یا حتی بدون تحصیلات و بدون محدودیت سنی هم میتوانند شرکت کنند، اما طبیعتا میتوانیم به افرادی که تحصیلات مرتبط درمانی دارند درسهای بیشتری ارائه کنیم.
وی افزود: این افزاد در حوزههای مختلفی میتوانند به تناسب موقعیتها به سازمان اورژانس کمک کنند، به عنوان مثال میتوانند در کمپهای نوروزی، جوابگویی به سوالات مردمی و... به عنوان داوطلب فعالیت کنند. بر اساس توانایی این افراد و نیازهای ما همکاریهای لازم با آنها صورت خواهد گرفت.
معاون آموزش همگانی، مهارتی و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: افراد با حضور در این کلاسها میتوانند به عنوان نیروی کادر اورژانس از اطلاعات برای خود و خانواده خود استفاد کند، همچنین بحث نجات جان دیگران مهم است که اکثریت افراد جامعه میتوانند از این امکان استفاده کنند.
پروژه احداث 100 پایگاه جاده ای از سوی خیرین اورژانس
آقازاده در خصوص اقداماتی که از سوی خیرین اورژانس هم صورت گرفته توضیح داد و گفت: خوشبختانه در سال جاری خیرین اقدامات بسیار اساسی را انجام دادند که فراتر از انتظار ما بود به عنوان نمونه از اهدای ماسک، دستکش و.. میتوان اشاره کرد تا اینکه پروژه احداث 100 پایگاه جاده ای در سراسر کشور از سوی این عزیزان کلید خورد.
به گفته وی، این پروژه بسیار بزرگی است که به دست خیرین عزیز با همکاری وزارت بهداشت و وزارت مسکن و شهرسازی انجام خواهد شد و ایجاد 100 پایگاه جاده ای در حال انجام است. در حال حاضر اورژانس 3000 پایگاه دارد که از این تعداد هزار و 665 پایگاه آن جاده ای است.
وی ادامه داد: ساز و کاری در کل کشور انجام شده که در کل کشور اورژانس آن منطقه و استان کمکهای مردمی و خیرین را در جهت رفع مشکلات هدایت میکند.
اعتبار بخشی مجدد و سنجش میزان فاصله با استانداردهای جهانی
معاون آموزش همگانی، مهارتی و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور در خصوص بحث اعتبار بخشی گفت: اعتبار بخشی را میتوان یک اقدام جدید دانست. سنجهها و معیارهای اعتبار بخشی سازمان نیاز به بازبینی داشت که فرآیند تجدید نظر را در پیش گرفتیم، در حال حاضر اطلاع دقیق و موثقی از بررسی اخیر صورت گرفته وجود ندارد، اما در حال تهیه این سنجهها هستیم. زمانی که بحث اعتبار بخشی به انتهای خود برسد متوجه میشویم که دقیقا چقدر با استانداردهای جهانی فاصله داریم.
وی افزود: این بررسی هایی که تا به حال انجام شده به نظر من نیاز به تجدید دارد، چرا که بسیاری از فعالیتهای اورژانس تغییرات عمده داشته و این موارد نیاز به بررسی مجدد دارد، به عنوان مثال راه اندازی طرحهای موتورلانس .
مشکلات امدادرسانی و استقرار اورژانس در آزادراه تهران-شمال
آقازاده در خصوص مشکلات امدادرسانی در آزادراه تهران شمال و بررسی هایی که از این محور صورت گرفته است گفت: متاسفانه همچنان نقایصی وجود دارد که با جلساتی که با راهداری، هلال احمر، پلیس راه و.. برگزار شده است، پیگیری میشود. البته تا حدودی که اطلاع دارم در حال رفع شدن است که محلهای استقرار نیروها که نیاز به بازبینی داشت و محل پدهای بالگرد و برخی مباحث ایمنی بررسی شد.
معاون آموزش همگانی، مهارتی و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور در خصوص تعداد بالگردهای موجود در سازمان اورژانس کشور گفت: 47 فروند هلیکوپتر در پایگاهها داریم که مشغول خدمت رسانی هستند، پدهای بالگرد به اندازه کافی وجود دارد و در طرح توسعه پایگاهها نیاز سنجیها را انجام دادیم و میتوان گفت که پوشش خوبی داریم، البته نقایصی هم وجود دارد آن هم این است که مثلا هلیکوپترهای دید در شب نداریم که باید در هوای تاریک و هوای نامساعد هم بتوانیم پرواز انجام دهیم، در واقع باید علاوه بر شرایط کمی، شرایط کیفی را هم مد نظر قرار دهیم.
انتهای پیام