شاخص بازار - به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، پزشکان انگلیسی به تازگی دریافتند که داشتن اضافه وزن میتواند تاثیر منفیِ مضاعفی بر سلامت مغز داشته باشد و ممکن است بیماری آلزایمر را تشدید کند.
نتایج مطالعه انجام شده نشان داد که چاقی ممکن است به آسیب پذیری بافت عصبی کمک کند. این در حالیست که حفظ وزن سالم در نوع خفیف بیماری آلزایمر میتواند به حفظ ساختار مغز کمک کند. همچنین در این بررسی بر تاثیری که اضافه وزن در دوران میانسالی میتواند بر عملکرد مغز در سنین بالاتر داشته باشد تاکید شده است.
محققان انگلیسی اظهار داشتند: تصور میشود بیش از 50 میلیون نفر به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و به رغم چندین دهه مطالعه و تحقیق هنوز درمانی برای این بیماری کشف نشده است. پیشگیری از جمله فاکتورهای مهم در فرایند مبارزه با این بیماری است.
محققان افزودند: لازم است تاکید شود که این مطالعه نشان نمیدهد چاقی موجب آلزایمر میشود اما اضافه وزن بر سلامت مغز تاثیر گذاشته و ممکن است علائم بیماری را تشدید کند.
به گفته محققان بیماری هایی مانند آلزایمر که باعث زوال عقل میشوند طی چندین سال، فعالیت خاموش خود را دارند و بنابراین نباید فرایند کاهش وزن را به دهه 60 سالگی موکول کرد. باید خیلی زودتر به فکر سلامت مغز و جلوگیری از ابتلا به این بیماری بود. آموزش به کودکان و نوجوانان در مورد تاثیرات منفی اضافه وزن بر سلامت از جمله خطر ابتلا به بیماریهای پیشرونده عصبی امری حیاتی است.
به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، در این بررسی محققان به مطالعه روی اسکن مغزی 47 بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف، 68 بیمار مبتلا به نارسایی خفیف شناختی و 57 فرد سالم پرداختند. به گفته محققان در بیماران مبتلا به زوال عقل خفیف، ارتباط مثبتی بین چاقی و حجم ماده خاکستری اطراف محل اتصال قشر گیجگاهی-آهیانه ای مشاهده شد. این نشان میدهد که چاقی ممکن است به آسیب پذیری عصبی در افراد سالم و افرادی که دارای اختلال شناختی خفیف هستند کمک کند.
انتهای پیام