يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
تولید و تجارت

مدیرعامل شرکت ایریسا در پنل تخصصی رشد اقتصاد دیجیتال در ایران؛

فرهنگسازی برای تحقق اقتصاد دیجیتال ضروری است / پتانسیل‌های موجود در کشور بالاست اما بلوغ دیجیتال پایین است

فرهنگسازی برای تحقق اقتصاد دیجیتال ضروری است / پتانسیل‌های موجود در کشور بالاست اما بلوغ دیجیتال پایین است
مدیرعامل شرکت ایریسا گفت: لازمه تحقق اقتصاد دیجیتال فرهنگسازی در این زمینه است، همه صنایع باید بجای اجرای پروژه‌های تحول دیجیتال، برنامه سفر دیجیتال داشته باشند و این برنامه از طریق ایجاد رهنگاشت تحول دیجیتال امکان‌پذیر است.
  بزرگنمايي:

اکبر گل‌بو مدیرعامل شرکت ایریسا در پنل تخصصی رشد اقتصاد دیجیتال در ایران و جهان و نقش و جایگاه صنایع بزرگ در آن به عنوان اولین پنل تخصصی همایش اقتصاد دیجیتال در افق ملت و دولت که به همت شرکت ایریسا برگزار شد، در پاسخ به این سوال که نگاه شما به عنوان یک شرکت کاملاً عملیاتی و اجرایی در حوزه تحقق اقتصاد دیجیتال چیست؟ اظهار کرد: واقعیت امر این است که ما وقتی که در سال 2017 می‌بینیم که در پژوهش‌هایی که انجام می‌شود از بین 10 چالش بزرگ معادن و صنایع معدنی امنیت سایبری و تحول دیجیتال جزو سه چالش اول است، به اهمیت تحقق اقتصاد دیجیتال در این بخش پی می‌بریم.

وی افزود: ما برای اجرای تحول دیجیتال در شرکت‌ها، در ابتدا سنجش بلوغ شرکت‌ها را از چهار منظر فرهنگ، ساختار، فرایند و سیستم بررسی می‌کنیم که در حقیقت اینها ارکان اصلی تحول دیجیتال در سازمان‌ها هستند.

مدیرعامل شرکت ایریسا گفت: متأسفانه در بسیاری از شرکت‌ها هنوز در انقلاب صنعتی نسل سوم مانده‌اند. پتانسیل‌های موجود در کشور بالاست اما بلوغ دیجیتال، پایین است و فاصله بین نقطه بلوغ و پتانسیل موجود بسیار زیاد است و این گپ بین نقطه بلوغ و پتانسیل موجود شرکت‌ها، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها و صنایع می‌باشد.
وی تصریح کرد: حتماً باید در حوزه فرهنگ کار شود چون برخی از سازمان‌ها نگاهشان این است که سریعاً به سمت تحول دیجیتال بروند و پروژه اجرا کنند و این در حالی است که هنوز مدیران ارشد آن سازمان به موضوع تحول دیجیتال نگاه تردیدی دارند و هنوز برای هیئت مدیره‌ها شفاف نیست که چرا باید در حوزه تحول دیجیتال سرمایه‌گذاری کنند.

گل بو ابراز کرد: با این وضعیتی که ما در شرکت‌ها در حوزه مدیریت و حاکمیت داریم واقعیت این است که فاصله ما تا رسیدن به رشد 7 الی 8 درصدی در حوزه اقتصاد دیجیتال حداقل در حوزه صنعت بسیار بالاست. در حوزه معادن نیز متأسفانه به دلیل فقر زیرساخت‌های فنی و ارتباطی و مخابراتی با آنچه که در دنیا اتفاق افتاده فاصله زیادی داریم و می‌توان گفت فقط اگر بخواهیم معادن را از حوزه لجستیک بررسی کنیم هیچ زیرساخت مناسبی نداریم.

وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری چنین رویدادهایی و فعالیت‌های دیگر بتوانیم سطح آمادگی شرکت‌ها را برای تحقق اقتصاد دیجیتال بالا ببریم.

مدیرعامل شرکت ایریسا اضافه کرد: صنایع دیجیتالی یک طرح و یک برنامه نیست، یک سفر است که این سفر نیاز به هدایت و مدیریت دارد. مدیریت باید با این سفر همراه باشد و در این صورت موفق خواهد شد؛ این سفر نیازمند بودجه مناسب است.

وی تصریح کرد: اگر مدیریت ارشد احساس کند که یک سرمایه خوب وجود دارد بهتر حمایت خواهد کرد، اگر حمایت کند برنامه بهتری را می‌توان تدوین کرد و بودجه بهتری را به خود اختصاص داد.

مدیرعامل شرکت ایریسا با بیان اینکه همه صنایع باید سفر دیجیتال داشته باشند، گفت: ما در فضای استان اصفهان تقریباً یک درخواست برای تحول دیجیتال داشتیم و این در حالی است که تنها در اتاق بازرگانی اصفهان 3500 صنعت عضو هستند.

وی اضافه کرد: صنایع بزرگ باید حمایت کنند اما صنایع دیگر اعضای نظام صنف رایانه استان باید در این زمینه شروع به کار کردن بکنند؛ فرهنگ سازی کنند آموزش دهند، تا از طریق این فرهنگ سازی، نخبگان را مطالبه‌گر اقتصاد دیجیتال بنماییم.

گل بو ادامه داد: در اصفهان مجموعه‌های خصوصی را داریم که فرزندان آنها معاون توسعه تکنولوژی کارخانه هستند و این می‌تواند اقدامی مناسب و فشار نخبگانی برای تحول دیجیتال در صنایع باشد.

وی اظهار کرد: در حوزه زیرساخت‌ها نیز برنامه‌های بسیار خوبی با حمایت وزارت ICT و سرمایه گذاری شرکت فولاد مبارکه در حال پیگیری است؛ که به زودی محقق و اطلاع‌رسانی خواهد شد.‌


نظرات شما
آخرین اخبار