پایگاه خبری شاخص بازار: مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قراردادهای احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کمعیار به روش بستر سیال (SMR) گفت: فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژیها و فناوریهای نوین میتواند یک دنبالکننده هوشمند باشد.
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه روز دوشنبه 4 تیرماه 1403 در آیین امضای فاز اول قراردادهای احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کمعیار به روش بستر سیال (SMR) اظهار کرد: حضرت علی(علیهالسّلام) میفرمایند:«دانش، سلطنت و قدرت است، هر که آن را بیابد با آن یورش برد و پیروز شود، و هر که آن را نیابد بر او یورش برند و مغلوب گردد»؛ نگاه و استراتژی ما در فولاد مبارکه همین کلام امیرالمؤمنین(ع) است و استراتژیهای خود در حوزه فناوری و نوآوری را بر همین اساس تعریف میکنیم.
وی افزود: پایداری و ماندگاری فولاد مبارکه و صنعت فولاد در گرو میزان به خدمتگیری نوآوریها و فناوریها با شرایط روز دنیاست. برای برنامهریزی بهتر و الگوبرداری در این حوزه، باید به عملکرد پیشتازان این حوزه در جهان بنگریم، در این صورت میتوانیم بفهمیم در چه نقطهای قرار داریم و باید چه کنیم. اتحادیه اروپا همهساله آماری از وضعیت تحقیق و توسعه شرکتها منتشر میکند که میزان سرمایهگذاری در زمینه تحقیق و توسعه 5 شرکت برتر فولادسازی دنیا در سال 2022 بالغ بر 140 میلیارد دلار بوده و این میزان سرمایهگذاری بهطور متوسط نزدیک 20 درصد میانگین درآمدی این شرکتهاست. از سال 2018 تا سال 2023 میلادی، میزان سرمایهگذاری 10 شرکت برتر فولادساز جهان در حوزه تحقیق و توسعه 300 درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر سرمایهگذاری 10 فولادساز برتر جهان در حوزه تحقیق و توسعه بهطور میانگین بیش از 2 درصد بوده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری شرکت فولادسازی "بائواستیل" در حوزه تحقیق و توسعه نزدیک به 4 درصد درآمد آن بوده است. به عبارت دیگر، این شرکت که 59 میلیون تن تولید دارد، در حوزه تحقیق و توسعه بیش از یک میلیارد دلار سرمایهگذاری میکند. نکته قابل توجه اینجاست که 4 فولادساز از بین 5 فولادساز برتر دنیا با بیشترین بودجه برای تحقیق و توسعه، چینی هستند. این در حالی است که شرکت فولادساز پوسکوی کره جنوبی بهعنوان یک شرکت معتبر و صاحبنام رتبه پنجم هزینهکرد تحقیق و توسعه را کسب کرده است. از سوی دیگر، در سال 2023 میلادی بین 15 فولادساز برتر دنیا با بیشترین اعتبار تحقیق و توسعه، 75 درصد اعتبارات به شرکتهای فولادساز چینی تعلق دارد. نتایج این آمارها نشان میدهد که شرکتهای فولادساز چینی با اراده زیادی در حوزه تحقیق و توسعه سرمایهگذاری میکنند، چراکه دریافتهاند که تحقیق و توسعه، رمز پیشرفت، توسعه و تحول کشورشان است. این آمار و ارقام نشان میدهد،
وی اذعان داشت: اتفاقات قابل توجهی در صنعت فولاد و دیگر صنایع در حال وقوع است و ما حتماً باید خود را برای این اتفاقات آماده کرده و با استفاده حداکثری از ظرفیتهای داخلی متناسب با آنها حرکت کنیم تا از رقبای خود باز نمانیم. فولاد مبارکه طی دو سال اخیر فعالیتها و اقدامات زیادی برای ریلگذاری و ایجاد زیرساختها، نهادسازی و تدوین فرایندهای تحقیق و توسعه انجام داده تا زمینه یک حرکت بزرگ را برای خود و کشور فراهم کند. قطعاً ما نیازمند تداوم این روند و جهش در حوزه تحقیق و توسعه هستیم تا بتوانیم به حرکت خود در این مسیر با قوت بیشتری ادامه دهیم. فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژیها و فناوریهای نوین، میتواند یک Smart Follower (دنبالکننده هوشمند) باشد که برای رسیدن به این هدف باید ظرفیت رصد و هضم تکنولوژی را در خود به وجود آورد؛ در فولاد مبارکه سعی شده زیرساختها و فرایندهای لازم برای تحقق این هدف ایجاد و از پیشتازان حوزه نوآوری و فناوری دنیا الگوبرداری شود.
طیبنیا در پایان اضافه کرد: فولاد مبارکه در حوزههایی که خود توانایی توسعه دارد، باید توسعه دهد و در حوزههایی که نمیتواند باید دنبالکننده هوشمند باشد، بهگونهای که تکنولوژیهای روز دنیا را بررسی کند و با مهندسی معکوس بتواند در فاصله کمی آن را در کشور خود توسعه دهیم. این مسیری است که ما در حوزه تحقیق و توسعه برای فولاد مبارکه ترسیم کردهایم و امیدواریم با عزم جدی که تاکنون همکارانمان دنبال کردهاند، بتوانیم با حمایت سهامداران این مجموعه عظیم صنعتی، قدرتمندتر از گذشته حرکت کنیم