پایگاه خبری شاخص بازار، در تقویم رویدادهای فولاد مبارکه از اول اردیبهشت بهعنوان سالروز آغاز بومیسازی در فولاد مبارکه یاد شده است؛ راهبردی که با تشکیل یک کمیته در سال 1381 در این شرکت آغاز گردید و امروز به نهضت بومیسازی و الگویی موفق برای سایر سازمانهای کشور مبدل شده است.
مصطفی عطایی پور معاون خرید فولاد مبارکه:
امروزه تولید یکی از مهمترین مزیتهای هر کشور محسوب میشود و باتوجهبه اینکه فولاد مبارکه بزرگترین فولادساز خاورمیانه و یکی از صنایع مادر و بنیادین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود، لازم است علاوه انجام رسالت اصلی خود که تولید محصولات تخت است، سیاستهای کاربردی لازم جهت پرورش صنایع پاییندست بهمنظور تأمین پایدار اقلام موردنیاز خود را در زمان مناسب و با کیفیت موردقبول و قیمت اقتصادی جاری کند.
مهدی شهیدی رئیس بومیسازی مواد، قطعات و تجهیزات فولاد مبارکه:
در سال 1402 تعداد 1150 قطعه و تجهیز پیچیده و با تکنولوژی بالا برای اولین بار در داخل کشور طراحی و ساخته شد که صرفهجویی 11.5 میلیون یورویی را در پی داشت. در حال حاضر بیش از 90 درصد از نیازهای فولاد مبارکه از داخل کشور تأمین میگردد. نکته حائز اهمیت این است که برخی از این تجهیزات شامل تجهیزات اصلی خطوط تولید هستند و فولاد مبارکه را به مسیر تبدیل شدن به تولیدکننده قطعه و تجهیزات اصلی رهنمون ساختهاند.