يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
اجتماعی

هشدار انجمن علمی پریناتولوژی ایران نسبت به عواقب حذف برنامه غربالگری جنین

هشدار انجمن علمی پریناتولوژی ایران نسبت به عواقب حذف برنامه غربالگری جنین
شاخص بازار - انجمن علمی پریناتولوژی ایران در بیانیه ای در مورد برنامه غربالگری جنین، ضمن حمایت از این برنامه، نسبت به حذف آن هشدار داد و از مجلس شورای اسلامی خواست در قانونگزاری، هشت مورد مطرح شده در این بیانیه را مد نظر قرار دهد.
  بزرگنمايي:

شاخص بازار - به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، به دنبال برخی صحبتهای اخیر مبنی بر حذف برنامه غربالگری دوران بارداری، انجمن علمی پریناتولوژی در بیانیه ای نسبت به این موضوع هشدار داد.
در این بیانیه آمده است: «در این زمان که مسئله افزایش جمعیت مورد توجه قرار گرفته است و کمیسیون جمعیت مجلس محترم شورای اسلامی درصدد تصویب طرح جوانی جمعیت می‌باشد، به منظور اطلاع تصمیم گیرندگان کمیسیون جمعیت و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نقطه نظرات انجمن علمی پریناتولوژی ایران را ضمن پایبندی به اصل افزایش جمعیت و کمک موثر به فرآیند آن به استحضار می‌رساند:
1. غربالگری بارداری به منظور ارتقای سلامت مادر و جنین و نوزاد و ایجاد اطمینان خاطر و آرامش والدین از تولد فرزند سالم و کاهش بار مالی دولت به جهت هزینه‌های سرسام آور مراقبت از کودکان ناتوان جسمی و ذهنی شدید به وجود آمده است.
2. همانطور که مادران در دوران بارداری از نظر کم خونی، دیابت، فشارخون، بیماریهای عفونی و زایمان زودرس غربالگری می‌شوند، از نظر اختلالات ژنتیکی و ساختاری جنین هم غربالگری می‌شوند.
3. غربالگری ناهنجاریهای کروموزومی که از حدود 33 سال پیش معرفی شد و تحول علمی عظیمی در نظام مراقبت از مادران باردار ایجاد کرد، هیچگاه اجباری نبوده و پس از انجام مشاوره دقیق با مادر و آگاه سازی والدین انجام می‌شود که انجام آن کاملا اختیاری و آگاهانه می‌باشد.
4. غربالگری جنین شامل سونوگرافی جنین و آزمایش خون در هفته 13-11حاملگی است که میزان خطر احتمالی ناهنجاری جنین را تعیین می‌کند.
5. هیچگاه براساس نتیجه مشکوک غربالگری اولیه تصمیم گیری نهایی نمی‌شود.
6. در صورت نتیجه مشکوک اولیه، مادر مورد مشاوره قرار گرفته و در صورت تمایل والدین با تست غربالگری NIPT یا تست تشخیصی قطعی، ناهنجاری تایید یا رد می‌شود.
7. در صورت ابتلای جنین به ناهنجاری ساختاری و یا ژنتیکی، والدین از بیماری آگاه شده و خود را آماده پذیرش نوزاد مبتلا کرده و در هنگام زایمان از مراقبتهای ویژه شامل تیم حمایتی، تجهیزات، امکانات و کمکهای احتمالی برحسب نوع بیماری برخوردار می‌شوند.
8. در صورت ابتلای جنین به ناهنجاریهای شدید فیزیکی و ذهنی در صورت تمایل، خانواده می‌توانند به سازمان پزشکی قانونی کشور مراجعه و با نظر سه کارشناس معتمد پزشکی قانونی و طی مراحل سختگیرانه اداری و قانونی، جوز ختم بارداری توسط سازمان محترم پزشکی قانونی صادر می‌شود. (ماده قانونی سقط درمانی مصوب سال 1384 مجلس شورای اسلامی و مورد تایید شورای نگهبان می‌باشد.)
انجمن پریناتولوژی ایران به عنوان متولی سلامت مادر، جنین و نوزاد با علم و آگاهی کامل نسبت به حساسیت خانواده‌های ایرانی و با توجه به مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در راستای اطمینان بخشی به مادر و والدین از جهت سلامتی جنین و رعایت عدالت اجتماعی حمایت خود را از برنامه غربالگری که اهرم موثر افزایش جمعیت می‌باشد اعلام می‌دارد.
حذف برنامه غربالگری در این زمان که سواد سلامت جامعه افزایش یافته، منجر به عدم تمایل به فرزندآوری خصوصا فرزندآوری جوانان شده و چه بسا می‌تواند منجر به سقط‌های غیرقانونی، غیرایمن و افزایش مرگ و میر مادر و از دست رفتن قدرت باروری شود.
از قانونگزاران محترم درخواست می‌شود توصیه‌های علمی انجمن علمی پریناتولوژی ایران را مد نظر قرار دهند.»
انتهای پیام


نظرات شما
آخرین اخبار