يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
اجتماعی

کاهش میزان نرخ باروری جهان ادامه دارد

کاهش میزان نرخ باروری جهان ادامه دارد
در حالی که نرخ رشد جمعیت کاهشی شده، جهان همچنان قرار است تا پایان سال ۲۰۲۲ از جمعیت هشت میلیارد نفر عبور کند.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، به راستی چند نفر در دنیا زندگی می‌کنند؟ چند نفر در سال می‌میرند و چند نوزاد متولد می‌شود؟ این‌ها سوالات کلیدی است که برای درک دنیای اطراف خود به پاسخ آن نیاز داریم.

ویفروم گزارش کرد سازمان ملل هر 2 سال یک بار به‌ روزرسانی چشم‌انداز جمعیت جهان را منتشر می‌کند که آخرین انتشار آن قرار بود در سال 2021 باشد اما به دلیل همه‌گیری بیماری کووید 19 این موضوع به تعویق افتاد و در روز جهانی جمعیت منتشر شد. بر اساس این آمار جمعیت جهان در پایان سال 2022 از هشت میلیارد نفر عبور خواهد کرد. به طور کلی از سال 1975 هر 12 سال یک میلیارد نفر به جهان اضافه شده است.

در حالی که این نرخ رشد مطلق مشابه دهه‌های گذشته است، نرخ رشد همچنان به کاهش خود ادامه می‌دهد. از سال 2019 نرخ رشد جمعیت جهان به زیر یک درصد کاهش یافته که کمتر از نصف نرخ اوج رشد آن یعنی 2.3 درصد در دهه 1960 است.

با ادامه کاهش نرخ باروری جهانی این نرخ همچنان به کاهش خود ادامه خواهد داد. همه‌گیری ویروس کرونا تاثیر قابل‌ توجهی بر روند جمعیت و مهاجرت جهانی داشته است. سازمان ملل در آخرین مجموعه داده جمعیت جهان خود تخمین می‌زند که در سال 2020 تقریبا پنج میلیون مرگ‌ومیر اضافه ثبت شده و در سال 2021 این رقم 10 میلیون اعلام شده است. اکونومیست تخمین خود را از مرگ‌ومیر بیش از 17.6 میلیون نفر عنوان کرده و سازمان بهداشت جهانی 14.9 میلیون مرگ اضافی را تخمین زده است.

پیش‌بینی می‌شود جمعیت جهان در سال 2086 به اوج خود در حدود 10.4 میلیارد نفر برسد.

سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند جمعیت جهان قبل از پایان قرن به اوج خود خواهد رسید و دلایل متعددی برای این اوج‌گیری وجود دارد. یکی اینکه سازمان ملل انتظار دارد نرخ باروری در کشورهای کم‌درآمد در مقایسه با تجدید نظرهای قبلی سریع‌تر کاهش یابد. همچنین انتظار می‌رود در نیمه دوم قرن بازگشت کمتری در نرخ باروری در کشورهای پردرآمد وجود داشته باشد.

نرخ باروری جهان به 2.3 تولد برای هر زن کاهش یافته است. یک عامل کلیدی تعیین‌کننده نرخ جمعیت جهان میانگین تعداد فرزندانی است که زنان در طول زندگی خود دارند. نرخ باروری در دهه‌های اخیر در سراسر جهان به سرعت نزولی بوده است. این در حالی است که در سال 1950 زنان به‌ طور متوسط حدود پنج زایمان داشتند. از آن زمان نرخ باروری بیش از نصف شده که در سال 2021 این رقم جهانی 2.3 تولد به ازای هر زن بود.

اکثر مردم جهان اکنون در کشورهایی زندگی می‌کنند که نرخ باروری در آن‌ پایین است. سازمان ملل گزارش کرده دوسوم مردم در کشورهایی زندگی می‌کنند که نرخ باروری آن کمتر از 2.1 تولد برای هر زن است. در برخی از کشورهای پردرآمد مانند کره جنوبی، ژاپن، اسپانیا یا ایتالیا این میزان تولد به ازای هر زن 1.3 تولد است.

انتظار می‌رود سال آینده هند به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان جای چین را بگیرد. چین برای چندین دهه پرجمعیت‌ترین کشور جهان بود و اکنون بیش از 1.4 میلیارد نفر در آن زندگی می‌کنند. با این حال نرخ رشد جمعیت آن به دنبال کاهش سریع نرخ باروری در دهه‌های 1970 و 80 به طور قابل‌ توجهی کاهش یافته است.

نرخ باروری در هند از 5.7 تولد برای هر زن در سال 1950 به 2 تولد در هر زن کاهش یافته است. با این حال سرعت این کاهش کمتر بوده است. به همین دلیل هند به زودی چین را به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان پشت سر می‌گذارد و سازمان ملل انتظار دارد این اتفاق در سال 2023 رخ دهد.


نظرات شما
آخرین اخبار