به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، طبق آخرین اطلاعاتی که از سوی وزارت بهداشت تا تاریخ سوم دی ماه منتشر شده است، هیچ شهری در کشور در وضعیت قرمز و نارنجی کرونا نیست، 53 شهر در وضعیت زرد و 395 شهر نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
همچنین بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور در هفته منتهی به یکم دی ماه 1400 (از 24 آذر تا یکم دی ماه)، بالغ بر 47.33 درصد است.
روند رعایت پروتکلهای بهداشتی را از 24 آذر تا یکم دی ماه 1400 میتوانید در نمودار زیر مشاهده کنید:
در عین حال میانگین میزان رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی استانهای کشور در بازه زمانی 24 آذر تا یکم دی ماه 1400، 52.18 درصد بوده است. در این شاخص بیشترین میزان رعایت مربوط به فرودگاههای کشور با 97.78 درصد رعایت است و کمترین میزان رعایت هم مربوط به مراکز ورزشی با 44.83 درصد است.
میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور نیز در این مدت، 49.33 درصد بوده است که بیشترین میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی مربوط به سالن سینما و تئاتر با 92.31 درصد و کمترین میزان استفاده از ماسک مربوط به مراکز ورزشی با 37.63 درصد است.
میانگین درصد رعایت پروتکل فاصلهگذاری در اماکن عمومی استانهای کشور از 24 آذر تا یکم دی ماه 1400، 47.33 درصد بوده است که بیشترین میزان رعایت مربوط به استادیومها با 83.33 درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به مراکز ورزشی با 38.67 درصد بوده است.
همچنین میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور از 24 آذر تا یکم دی ماه، 47.83 درصد بوده است. در عین حال بیشترین میزان رعایت مربوط به سالنهای سینما و تئاتر با 88.46 درصد و کمترین میزان رعایت نیز مربوط به مراکز ورزشی با 41.36 درصد رعایت بوده است.
در عین حال میانگین درصد رعایت پروتکل واکسیناسیون در اماکن عمومی کشور در فاز اول مدیریت هوشمند کرونا، از 24 آذر ماه تا یکم دی ماه 1400، 82.12 درصد بوده است. بیشترین میزان رعایت پروتکل واکسیناسیون در اماکن عمومی در ادارات و سازمانها با درصد 83.06 درصد و کمترین میزان با 79.15 درصد در دفاتر پیشخوان و پلیس +10 بوده است.
در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها از تاریخ 24 آذر تا یکم دی ماه 1400، از تعداد 3577807 مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، بالغ بر 199568 مورد بازرسی انجام شده است.
همچنین طی این مدت تعداد 27806 مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شدهاند و 997 مورد از این مراکز نیز پلمب شدهاند.
باید توجه کرد که به ترتیب کارگاهها و صنایع کوچک زیر 25 نفر، نانواییها و مدارس رتبههای اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی را در میان اماکن عمومی از تاریخ 24 آذر تا یکم دی ماه ماه به خود اختصاص دادهاند.
بعد از آن رستورانها، فروشگاههای زنجیرهای، ادارات و سازمانها، بانکها، پیشخوان و پلیس+10، مراکز ورزشی و تالارهای پذیرایی قرار دارند.
چالشهای مهم و پر خطر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس
- متناسب نبودن فضای کلاس ها با تعداد دانش آموزان(پذیرش بیش از حد ظرفیت کلاس)
- عدم رعایت فاصله گذاری مناسب بین دانش آموزان
- عدم رعایت چیدمان صندلی بر اساس فاصله
- عدم رعایت استفاده از ماسک در بین دانش آموزان کارکنان مدرسه
- فراهم نبودن شرایط مناسب برای تهویه وجریان هوا در کلاس ها
- تجمع والدین در مقابل ورودی و خروجی مقابل مدارس