يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
اجتماعی

مدیریت بحران کووید۱۹ به همراهی مردم وابسته است

مدیریت بحران کووید۱۹ به همراهی مردم وابسته است
معاون علوم پزشکی گیلان همزمان با روز جهانی کاهش خطر بلایا، گفت: موفقیت در مدیریت مخاطرات به ویژه بیماری کووید۱۹ زمانی اتفاق می افتد که مردم در اجرای شیوه نامه های بهداشتی و حفظ سلامتی خود تلاش و سیستم بهداشت و درمان را همراهی کنند.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا،آبتین حیدرزاده ، همزمان با روز جهانی کاهش آثار و بلایای طبیعی، اظهار کرد: سالانه در کشورمان حوادث طبیعی متعددی اتفاق می افتد که باعث شده ایران جزو کشورهای پرمخاطره در دنیا قرار گیرد.

وی افزود: استان گیلان هم به علت قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص، اکثر مخاطرات طبیعی و انسان ساخت را تجربه می کند؛ به طوری که تنوع آب و هوایی و اقلیمی و وجود کوهستان های رفیع، رودخانه های پر آب و جنگل های انبوه در حاشیه دریای کاسپین باعث شده تا استان ما همواره در معرض انواع بلایای طبیعی قرار گیرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به پاندمی کرونا، گفت: از سال 1398 تاکنون پاندمی بیماری کووید19 به عنوان بزرگترین بحران به مخاطرات دیگر اضافه شده و تمامی کشورهای دنیا از جمله کشور و استان ما را با چالش ها و مخاطرات متعددی روبرو ساخته است.

حیدرزاده، نقش نظام سلامت را در بلایای طبیعی نقشی غیرقابل انکار و حیاتی دانست که در هر چهار فاز مدیریت خطر بلایا اعم از پیشگیری و کاهش آسیب، آمادگی، پاسخ و بازیابی دارای اهمیت و کارکردهای عملیاتی و مشخصی است.

وی با بیان اینکه وقوع بلایا و مخاطرات سلامت افراد را به مخاطره می اندازد و ارائه خدمات بهداشت و درمان را با مشکلات جدی مواجه می کند، یادآور شد: به منظور مواجهه مناسب با بلایا، آمادگی سیستم بهداشت و درمان یک رکن اساسی است و در این زمینه هیچ موضوعی مهم تر از آمادگی ارائه دهندگان خدمات سلامت نیست؛ به طوری که در دسترس بودن و تمرین برنامه های پاسخ مناسب در مواجهه با بلایا و فوریت ها می تواند سبب افزایش توان نیروهای درگیر شده و در کاستن اثرات ناشی از بروز مخاطرات موثر باشد.

معاون علوم پزشکی گیلان ادامه داد: استفاده از تجربیات و درس آموخته های بحران های گذشته و آزمودن برنامه ها در هنگام بروز بلایا هم امری ضروری است که بی شک در تمامی بحران ها، نقش موثر همراهی و همکاری مردم نیز بسیار مهم است.

حیدرزاده، شعار روز جهانی کاهش خطر بلایا را «فقط با هم» دانست و خاطرنشان کرد: این شعار مفهوم مهمی دارد که نشان می دهد موفقیت در مدیریت مخاطرات و بحران ها به ویژه بیماری کووید19 زمانی اتفاق می افتد که مردم در اجرای شیوه نامه های بهداشتی و حفظ سلامتی خود تلاش و سیستم بهداشت و درمان را همراهی کنند و سیاستگذاری های ملی و دولتی هم در راستای احقاق حقوق سلامتی مردم جامعه تدوین و تنظیم شود.


نظرات شما
آخرین اخبار