يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
فناوری

استمرار فعالیت سامانه شاد و رایگان‌سازی آن تا پایان همه‌گیری کرونا

استمرار فعالیت سامانه شاد و رایگان‌سازی آن تا پایان همه‌گیری کرونا
وزارت آموزش و پرورش ملزم به اتخاذ تمهیدات لازم برای استمرار فعالیت سامانه شاد به عنوان بخشی از آموزش و پرورش مجازی در دوره همه‌گیری کرونا و سازمان برنامه و بودجه کشور ملزم به رایگان‌سازی دسترسی به سامانه شاد برای معلمان و دانش‌آموزان تا پایان همه‌گیری کرونا و تامین هزینه ترافیک شاد شدند.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، سند الزامات سامانه‌های الکترونیکی آموزش و پرورش و شبکه آموزشی دانش‌آموز (شاد)، پس از استحضار مقام معظم رهبری، برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شد. این سند با هدف افزایش پایداری و تداوم خدمات‌رسانی شبکه آموزشی دانش‌آموز (شاد) به‌عنوان بخشی از زیست‌بوم جدید تعلیم و تربیت رسمی عمومی کشور به تصویب شورای عالی فضای مجازی کشور رسیده است.

براساس این سند اتخاذ تمهیدات لازم برای استمرار فعالیت سامانه شاد، تقویت واحد سازمانی مربوط برای اعمال حاکمیت و مدیریت سامانه، ارایه خدمات با کیفیت آموزشی و پژوهشی پایه رایگان، توسعه ویژگی‌ها و امکانات مربوط به سیستم مدیریت یادگیری و سیستم‌های نظارت و ارزشیابی، اخذ تاییدیه امنیت سامانه شاد در زمینه احراز هویت، ذخیره‌سازی مستمر کلیه محتوای سامانه و فرهنگ‌سازی و ارتقای مستمر سواد مجازی معلمان و دانش‌آموزان تبیین شده و بر ارایه گزارش فصلی از عملکرد کمیته نظارت و راهبری شاد به شورای عالی فضای مجازی کشور تاکید شده است.

در این سند ذکر شده وزارت آموزش و پرورش باید نسبت به اتخاذ تمهیدات لازم برای استمرار فعالیت سامانه شاد به‌عنوان بخشی از آموزش و پرورش مجازی در دوره همه‌گیری کرونا و پساکرونا در چارچوب محیط صیانت‌شده مجازی ذیل وزارت آموزش و پرورش؛ تقویت واحد سازمانی مربوط برای اعمال حاکمیت و مدیریت سامانه شاد و تعیین و معرفی رسمی نماینده تام‌الاختیار وزیر برای راهبری و اعمال حکمرانی در سامانه شاد ظرف مدت یک ماه؛ ارایه خدمات باکیفیت آموزشی و پژوهشی پایه رایگان (طبق برنامه رسمی مصوب) به جامعه هدف (دانش‌آموزان و فرهنگیان) و تنظیم‌گری و صدور مجوز ارایه خدمات ارزش افزوده آموزش و پرورش مجازی برای بخش دولتی و غیردولتی در قبال اخذ هزینه متعارف از کاربران با نظارت وزارت آموزش و پرورش ظرف مدت یک ماه؛ اقدام کند.

توسعه ویژگی‌ها و امکانات مربوط به سیستم مدیریت یادگیری (LMS) و سیستم‌های نظارت و ارزشیابی در سامانه شاد متناسب با نیازمندی‌های مقاطع مختلف تحصیلی از قبیل بهبود برنامه‌های پرورشی، بازی‌وارسازی، برنامه‌های تولید و ویرایش محتوا، برگزاری کلاس‌های مجازی همزمان دوسویه و چند نفره، تعریف دوره‌های آموزشی و تقویم آموزشی با مشارکت بخش دولتی و غیردولتی ظرف مدت سه ماه؛ اخذ تاییدیه امنیت سامانه شاد در زمینه احراز هویت، آزمون‌های نفوذ و پایداری خدمت ظرف مدت دو ماه از مرکز مدیریت راهبردی افتا؛ ذخیره‌سازی مستمر کلیه محتوای سامانه شاد به‌عنوان بخشی از آرشیو دیجیتال نظام آموزش رسمی کشور؛ از دیگر اقداماتی است که باید توسط وزارت آموزش و پرورش صورت گیرد.

وزارت آموزش و پرورش همچنین باید نسبت‌به ارایه گزارش فصلی از عملکرد کمیته نظارت و راهبری شاد به شورای‌عالی فضای مجازی اقدام کند. جلسات کمیته در مرکز ملی فضای مجازی و با حضور وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی و مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران تشکیل می‌شود. فرهنگ‌سازی و ارتقای مستمر سواد مجازی معلمان و دانش‌آموزان نیز ار دیگر وظایف وزارت آموزش و پرورش است.

سازمان برنامه و بودجه کشور نیز باید در خصوص تعریف ردیف مشخص در قانون بودجه سنواتی کشور ذیل بودجه وزارت آموزش و پرورش به‌منظور توسعه کمی و کیفی آموزش و پرورش مجازی؛ اختصاص کمک مالی یا تسهیلات ارزان‌قیمت بانکی برای تامین تجهیزات و ابزار دسترسی لازم برای معلمان و دانش‌آموزان کمتر برخوردار در چارچوب طرح‌های مورد تأیید مرکز ملی فضای مجازی و رایگان‌سازی دسترسی به سامانه شاد برای معلمان و دانش‌آموزان تا پایان همه‌گیری کرونا و تامین هزینه ترافیک شاد اقدام کند.


نظرات شما
آخرین اخبار