شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
اقتصاد کلان

نیازمند فراخوانی برای بازنگری درآمدهای مالیاتی/درآمد ۱۱۱۲ هزار میلیارد تومانی دولت از محل مالیات

نیازمند فراخوانی برای بازنگری درآمدهای مالیاتی/درآمد ۱۱۱۲ هزار میلیارد تومانی دولت از محل مالیات
شاید بتوان بودجه ۱۴۰۳ را بودجه‌ای برای مالیات ستانی به بهانه‌های مختلف معرفی کرد.
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری شاخص بازار، حمید حاجی اسماعیلی، کارشناس حوزه کار در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین : افزایش 50 درصدی مالیات ستانی در سال آینده بدون شک در بازار کار تاثیرگذار است. به اعتقاد حمید حاجی اسماعیلی، احتمال دارد بنگاه‌های کوچک از این رویه تاثیر بپذیرند. او معتقد است که نیازمند فراخوانی برای بازنگری درآمدهای مالیاتی دولت هستیم زیرا در سال آینده درآمدهای مالیاتی دولت به هزار و 112 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

 درباره اثر افزایش 50 درصدی مالیات ستانی دولت در سال آینده بر بازار کار گفت: واقعیت این است که دولت یک حرکت متعارض را در بازار کار و در بودجه دنبال می‌کند و این رویه واقعا برای خیلی از کسانی که فعالیت‌های کسب و کار انجام می‌دهند و همچنین خیلی از کارشناسان، قانع کننده نبوده است.

وی اضافه کرد: تلاش دولت در بودجه این بوده است که بتواند درآمدهای کشور را مبتنی بر یک مسیر باثبات و پایدار یعنی مالیات تعریف کند؛ این در حالی است که در همه کشورهای دنیا هم، بخش عمده بودجه عمومی از محل درآمدهای مالیاتی تامین می شود؛ اما از سوی دیگر قوه مجریه اعتقادی ندارد که وضعیت رفاهی مردم و درآمد مردم هم مبنای جدی و تکلیفی برایش به حساب می‌آید و باید برای آن تلاش کند و به صورت جدی تعادل و توازن بین درآمد و مالیات را حفظ کند که مردم آسیب نبینند.

حاجی اسماعیلی گفت: وقتی شرایط سخت اقتصادی وجود دارد، به صورت طبیعی حقوق بگیران در صف مقدم پرداخت مالیات هستند؛ در حالیکه عمده مالیاتی که از آنها کسر می‌شود، قبل از اینکه حقوق دریافت کنند؛ از حسابشان کم شده است.

او افزود: متاسفانه در بخش دستمزدها می‌بینیم که دولت خیلی خساست دارد و حاضر نیست دستمزدها را واقعی کرده و به اندازه شاخص‌های اقتصادی افزایش دهد؛ این در حالی است که متاسفانه بیشتر مانور دولت این است که بتواند برای خودش درآمد ایجاد کند.

کاهش درآمدهای مردم با مالیات ستانی

این کارشناس حوزه کار بیان کرد: مشکلاتی در کشور وجود دارد و کسری بودجه به چشم می خورد؛ اما اینها مسایل کاملا طبیعی است و کسی آن را نمی‌تواند کتمان کند؛ اما نباید ما به قیمت آسیب‌رسانی، تضعیف خانواده‌ها و نیروی کار در کشور بخواهیم درآمدهای مالیاتی را افزایش دهیم.

او ادامه داد: خیلی از انتقادهایی که به شیوه اخذ مالیات وارد می‌شود، ناشی از این مسئله است که مالیات در جهتی است که درآمدهای مردم، حقوق بگیران و کارگران را تنزل می‌دهد.

حاجی اسماعیلی گفت: دولت بدون اینکه به این بخش توجه داشته باشد، برای افزایش درآمدها در بخش مالیات شوق و ذوق و طمع نشان می‌دهد.

او افزود: یکی دیگر از اشکالاتی که متاسفانه مزید بر این مساله و باعث شده است که دولت دفاعی در برابر تصمیماتش نداشته باشد و انتقادها موجه باشد، افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده است که بعدا دولت آن را اضافه کرد.

حاجی اسماعیلی افزود: می‌دانید که این رقم از جیب مردم پرداخت خواهد شد؛ به نحوی که مردم این ارقام را هم در قیمت تمام شده کالاها پرداخت خواهند کرد و هم در قیمت تمام شده خدمات این افزایش اثرگذار است.

به گفته او، دولت قول داده است که درآمدهای حاصل از افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده را برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هزینه کند. این یعنی دولت قرار است از جیب مردم مبالغی را دریافت کند و دوباره با چارچوب‌ها، سخت‌گیری‌ها و توازنی که خودش فکر می‌کند منطقی و قانونی است، دوباره این مبالغ را بین مردم توزیع کند.

بار تورمی افزایش مالیات بر ارزش افزوده چه خواهد بود؟

این کارشناس حوزه کار گفت: تصمیم دولت در زمینه افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، قطعا بار تورمی دارد. برآورد می‌شود این افزایش بین 50 تا 70 هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت ایجاد کند اما این رقم دقیقا از جیب مردم گرفته می‌شود و مردم باید تاوان آن را بپردازند.


نظرات شما
آخرین اخبار