شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
بورس

واریز سود ۱۳۷ شرکت از طریق سجام

واریز سود ۱۳۷ شرکت از طریق سجام
شاخص بازار- مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت‌ سپرده‌گذاری مرکزی گفت: پارسال ۱۳۰ شرکت و امسال ۷ شرکت جدید سود سهام خود را از طریق سجام واریز کردند.
  بزرگنمايي:

شاخص بازار- مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت‌ سپرده‌گذاری مرکزی گفت: پارسال 130 شرکت و امسال 7 شرکت جدید سود سهام خود را از طریق سجام واریز کردند.

حسین قشمی در مورد اینکه چه زمانی سود مرحله دوم سهام عدالت پرداخت می‌شود، گفت: هنوز واریزی سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر به صورت کامل انجام نشده و به محض اینکه واریز سود شرکت‌ها تمام شود، سود مرحله دوم سهام عدالت نیز از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان، سجام واریز می‌شود.

قشمی همچنین در مورد واریز سود شرکت‌های بورسی از طریق سجام گفت: شرکت‌هایی که تا پارسال مجامع خود را برگزار کرده بودند  طبق قانون تجارت هشت ماه فرصت داشتند سود خود را برای سهامداران واریز کنند، در سال گذشته 130 شرکت سود سهام خود را به صورت متمرکز و از طریق سامانه سجام واریز کردند.

وی افزد: امسال هم حدود 6 تا 7 شرکت از طریق سجام واریز سود انجام دادند و تعداد شرکت‌هایی که مایل به واریز سود مجامع خود از طریق سجام هستند، مرتب در حال افزایش است.

مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت‌ سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: ‌سال گذشته از مجموع حدود 700 شرکت بورسی حدود 400 شرکت سودده بودند که از این تعداد 130 شرکت سود مجامع خود را به صورت متمرکز و از طریق سجام واریز کردند و امسال هم 20 شرکت درخواست واریز سود مجامع خود به صورت متمرکز از طریق سجام داده‌اند.

به گفته قشمی؛ واریز سود از طریق سجام و به صورت متمرکز دارای اهمیت است و به ویژه اینکه حدود 95 درصد از سهامداران به سود خود می‌رسند و این رقم بسیار قابل قبولی برای شرکت‌ها به شمار می‌رود.

 وی افزود: شرکت‌های بورسی از طریق درگاه یکپارچه اطلاعات ذینفعان، درگاه دانا در سامانه سجام ثبت‌نام می‌کنند و از طریق درگاه ذی‌نفعان با وارد کردن شناسه واریزی شرکت در سجام ثبت می‌شوند و به راحتی می‌توانند سود مجامع خود را به صورت متمرکز برای سهامداران حقیقی واریز کنند.

مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت‌ سپرده‌گذاری مرکزی در مورد اینکه شرکت‌های بورسی از کجا متوجه شوند، سود پرداخت شده آنها به حساب ذی‌نفعان یا سهامداران رسیده است، گفت: در شرکت‌های بورسی که سجامی شده‌اند، از طریق درگاه ذی‌نفعان برای سهامداران پیامک زده می‌شود که شرکتی که درآن سهام دارید، وارد سجام شده و از این پس سود از این روش واریز می‌شود.

وی گفت: برخی شرکتهای بورسی برای شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مشخص می‌کنند که سود مجامع آنها به عنوان مثال در یک روز و یا در یک بازه زمانی یک ماهه برای ذی‌نفعان یعنی سهامداران واریز شود و بعد از اینکه سود به حساب سهامداران واریز کردیم 2-3 روز صبر می‌کنیم تا برگشتی‌های بانک به دلیل مسدود بودن حساب‌ها و مشکلات دیگر رفع شود و باقیمانده سود به حساب شرکت یا ناشر بورسی برگشت داده می‌شود.

قشمی در مورد کارمزد پرداخت سود به صورت متمرکز از طریق سامانه سجام گفت: براساس نرخ تعرفه 11 سال پیش به ازای هر پرداخت 2500 ریال هزینه گرفته می‌شود که از کارمزد بانکی هم کمتر است، بنابراین اگر شرکتی 100 هزار سهامدار داشته باشد و ما بخواهیم سود تقسیمی آنها را بین 100 هزار نفر به صورت متمرکز انجام دهیم کل کارمزد این کار 25 میلیون تومان خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر برخی شرکت‌های بورسی مانند نماد شوینده اعلام کرده است از اول شهریور سود سهامداران خود را از طریق سجام واریز می‌کند یا شرکت سرمایه‌گذاری صنعت بیمه در نماد وبیمه اعلام کرده از 4 اردیبهشت‌ماه سود خود را از طریق سجام واریز می‌کند.


نظرات شما
آخرین اخبار