پایگاه خبری شاخص بازار، اقتصادآنلاین _ رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات گفت: اگر بگویم بودجه تورمزا نیست، اظهار نظر کارشناسی نکردم. همین که حقوق 20 درصد بالا میرود، روی تورم اثر میگذارد. همچنین تخصیصهایی که داده نشود، تورمزا است. هر چه به حوزه تولید کمتر توجه شود، تورم بیشتری داریم.
وی در ادامه توضیح داد: دولت کار خوبی که کرده با اوراقی که منتشر می کند، بدهی سالهای گذشته را میدهد و تورم را پیش بینی کرده است. پیشبینی ما از بودجه این است که سال آینده 35 درصد نرخ تورم داریم.
زارع مطرح کرد: در حوزه خرید گندم اگر دولت سرعت عمل خوبی داشته باشد تورم از آنچیزی که ما پیشبینی کردیم بالاتر نمیرود. دولت در لایحه افزایش حاملهای انرژی را آورده بود که ما امسال 2 میلیارد دلار برای واردات بنزین داشتیم و نکته منفی بودجه آینده این است که 4.6 میلیارد دلار برای واردات بنزین برآورد کردیم.
وی گفت: ارز برای کالای اساسی دلار 28 و پانصدهزار تومان در نظر گرفتند، ولی احتمالآً یورو روی 33 هزار تومان برود. ولی اصلش آن است که میانگین بازار 2 درصد کمتر اختیارش به بانک مرکزی داده شود.
رحیم زارع در خصوص مالیاتها در بودجه 1403 توضیح داد: مالیات تولید 25 درصد بود در بودجه 18 درصد کردیم و سقف هم تعیین کردیم، یعنی تا 500 میلیارد تومان یک تولید کننده میتواند تخفیف 7 دردصد پرداخت کند. در مالیات نگرانی ما از این است که یک تورم 5 الی 6 ساله وجود دارد که همه کسانی که یک پس اندازی داشتند، خرج کردند. به همین دلیلی ما نگران مالیات هستیم و می گوییم بالا است و روی زندگی مردم اثر گذاشته است
در نهایت این نماینده گفت: ما هیچ دوره تورمی نداشتیم که 6 سال ادامه داشته باشد و با مالیاتها مردم فقیرتر میشوند. 30 درصد زیر خط فقر هستند و این شکاف طبقاتی پیش میرود و به خاطر همین است که تورم مداوم شده است. همچنین وارد سال 7 میشود و این خیلی خطرناک است.