مدیرکل بیمه سلامت استان تهران با اشاره به حضور حدود ۱۱ میلیون سالمند در کشور و چالش سونامی سالمندی و لزوم راهکارهایی در جهت برونرفت از آن و جوانی جمعیت، به تسهیلات در نظر گرفته شده در جهت پوشش هزینههای درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: در مراکز دولتی ۹۰ درصد تعرفه و در بخش عمومی غیر دولتی، خیریهها و خصوصی نیز ۹۰ درصد تعرفه دولتی قابل پرداخت است.
به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا نمازی در نشستی خبری گفت: خدمات زیادی در یک سال و نیم اخیر انجام شده است که سبب رضایتمندی مردم شده است و تلاش مسئولین این است که هرچه بیشتر خدمات با کیفیت ارائه دهیم.
وی افزود: از 24 اردیبهشت ماه هفته جوانی جمعیت آغاز میشود که در این زمینه هم کارهای بزرگی انجام شده است. در زمینه موضوعات جمعیتی در حالت بحران سالمندی قرار داریم و باید برای این موضوع و حفظ و جوانی جمعیت برنامهریزی کنیم. در مورد سالمندی میگویند اگر 8 تا 13 درصد جمعیت یک کشور بالای 60 سال باشد، جمعیت سالمند است و الان در کشور 11 میلیون نفر سالمند داریم؛ در اصل به مرحله سالمندی خواهیم رسید که چالش و سونامی بزرگی است و باید سیاست کلی برای برونرفت از آن در نظر گرفت.
وی در ادامه بیان کرد: اگر جمعیت را افزایش دهیم بار هزینهها و سالمندی کشور کم میشود و توسعه پایدار رخ خواهد داد. در زمینه قانون جوانی جمعیت، زوجین نابارور در سیستم الکترونیکی ما نشاندار شده و میتوانند خدمت بگیرند. در سال قبل 1556 زوج نابارور را در استان تهران نشاندار کردیم. ارائه خدمت درمان ناباروری به زنان تا 49 سالگی و به آقایان هم بدون محدودیت سنی برقرار است. خدمات ای وی اف، اف ای تی و... در هر سال تا سه بار قابل ارائه به صورت بیمهای است.
نمازی ادامه داد: در مراکز دولتی 90 درصد تعرفه و در بخش عمومی غیر دولتی، خیریهها و خصوصی نیز 90 درصد تعرفه دولتی قابل پرداخت است. سال قبل حدود 10 میلیارد تومان هزینه در این بخش انجام شد. همه مراکز ناباروری هم موظف به عقد قرارداد با ما هستند و برای سایر مرکز غیرطرف قرارداد هم از طریق خسارت متفرقه توانستیم پرداخت داشته باشیم. پیشتر در زایمان سزارین پرداختی نداشتیم اما برای زوجین ناباروری که باید سزارین کنند 90 درصد تعرفه را پرداخت میکنیم.
نمازی تاکید کرد: هزینههای درمان ناباروری برای شخص ثالث مثل جنین اهدایی و رحم اجارهای با ضوابط قابل پرداخت است؛ البته فقط هزینه درمان و سایر هزینهها اعم از اجاره رحم و خرید تخمک با خود افراد است. امسال هم قصد رشد و توسعه خدمات در این بخش را داریم. ذیل قانون جوانی جمعیت در سال گذشته به 11 هزار و 209 مادر باردار و 103 هزار و 128 مادر شیرده و 208 هزار و 500 کودک زیر 5 سال خدمت رسانی کردیم.
او در ادامه درباره پرداخت مطالبات بیمه سلامت نیز بیان کرد: تاکنون در زمینه دارو و اختصاص ارز ترجیحی به این موضوع موانع زیادی پیش رو بود؛ اما با همت همکاران کار به نحو احسن پیش رفت و از آن پس با توجه به افزایش قیمت دارو تصمیم گرفتیم هفته اول هر ماه پرداختی به داروخانه ها انجام شود. در زمینه دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت ها در مهر و آبان 1401 و در داروخانهها اسفندماه سال قبل است. در مراکز غیر دانشگاهی و بیمارستان ها نیز پرداختها تا آذرماه 1401 است که بخشی از تاخیرها به دلیل عدم ثبت اسناد از سوی مراکز است.
وی در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص افزیش مراکز ملکی بیمه سلامت برای سهولت دسترسی مردم، اظهار کرد: در استان تهران در 12 شهرستان ارائه خدمت میکنیم که فقط دو ساختمان ملکی داشتیم و هرسال مشکلات اجاره، جابجایی و... را تجربه میکردیم؛ بر این اساس با صحبتهای ریاست خوشبختانه از بین 12 شهرستان الان 9 ساختمان خریداری شده است و 3 ساختمان باقی مانده است که مردم راحت تر دسترسی داشته باشند. در خود شهر تهران هم برنامه ریزی برای راه اندازی 3 اداره شمیرانات، میدان انقلاب و شهر ری خواهیم داشت که تا خردادماه راه اندازی میشوند.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در زمینه نحوه عملکرد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج بویژه مبتلایان به تالاسمی در استان، توضیح داد: پوشش خدمات نسبت به گذشته افزایش یافته است. درحال حاضر 107 بیماری تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج قرار گرفته است و 57 بیماری در سامانههای بیمهای قرار گرفته است. در سطح استان تهران نیز حدود 50 میلون تومان مازاد بر هزینهها با ارائه مدارک و مستندات به بیماران خاص و صعبالعلاج پرداخت میکنیم؛ چنانچه از دی ماه سال قبل تاکنون شش میلیارد تومان در بخش پرداختهای خارج از ضوابط هزینه کردهایم و حدود 247 میلیارد تومان نیز از طریق خدمات بارگزاری شده در سامانه ذیل صندوق هزینه شده است.
وی افزود: در زمینه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج بیش از 2000 خدمت در سامانهها بارگزاری شده است و هر کدام بعضا بیش از 95 درصد پوشش بیمهای دارند. در زمینه بیماران مبتلا به تالاسمی حدود 700 بیمار در تهران داریم که خدماتی از آنها یا عمق بخشی و یا اضافه شده است و اگر مبلغ بیشتری هم هزینه کنند میتوانند با مراجعه به سامانه شهروندی و بارگزاری اسناد و مدارک یا مراجعه به ادارات استان مدارک را به دست ما برسانند تا در کمیته استانی بررسی و مطرح شود و تا سقف 50 میلیون تومان به آنها کمک شود.
نمازی در خصوص نشاندار شدن بیماران خاص و صعبالعلاج نیز بیان کرد: بیشترین بیمارانی که در این بخش نشاندار شدند شامل دیابت، پرفشاری خون، سرطانها و... بود که بیشترین هزینهها را هم در حوزه سرطانها، دیابت و SMA داشتیم. سیاست سازمان این است که بتواند تعداد بیماران بیشتری را در این زمینه شناسایی کند تا افراد بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.
وی افزود: در زمینه صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج 72 هزارنفر در استان تهران نشاندار شدند و از خدمات ویژه این صندوق بهرهمند شدند. این در حالی است که قبلا 13 هزار و 400 نفر بیمار خاص از 5 دسته بیماری خاص اصلی بودند، اما اکنون این آمار افزایش چشمگیری داشته است. به تازگی نیز خدمات پانسمان بیماران پروانهای، شیمی درمانی، رادیوتراپی و... در تعهدات ما وارد شده است. همچنین بسته خدمات دندان پزشکی برای این بیماران تعریف و ابلاغ شده است.
او درباره اجرای طرح دارورسانی درب منزل بیماران خاص نیز تصریح کرد: از اواخر آبان ماه سال قبل تصمیم ما در این حوزه جدی شد تا دارو را به صورت رایگان به درب منزل بیماران خاص ببریم که این کار با داروخانه 13 آبان و بیماران مبتلا به ام اس آغاز شد و پیشرفت خوبی داشته است البته موانعی وجود داشت که سعی شد برطرف شود و الان در نظر داریم به پنج بیماری خاص دیگر هم این موضوع را توسعه دهیم و داروخانههای دیگر را هم به این طرح وارد کنیم که اطلاعات بیشتر پس از بررسی شرایط اعلام خواهد شد. گسترش این طرح سبب کاهش اتلاف وقت مردم و بهبود توزیع داروهای خاص در سطح شهر خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر 400 بیمار مبتلا به ام اس در شهر تهران با رضایت شخصی وارد طرح دارورسان شدهاند. در مورد بیماران خاص این موضوع اهمیت ویژهای دارد که بدانند میتوانند خدمات را از طریق سامانه شهروندی دریافت کنند.