شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
سلامت

نحوه پیشگیری از آنفلوآنزا / علائم خطر این بیماری

نحوه پیشگیری از آنفلوآنزا / علائم خطر این بیماری
بیماری آنفلوآنزا به طور کلی بیماری خفیف تا متوسطی محسوب می‌شود، اما می‌تواند شدید و در بعضی مواقع کشنده باشد. با این حال باید بدانید که این بیماری، قابل پیشگیری است.
  بزرگنمايي:

به گزارش شاخص بازار به نقل از ایسنا، بیماری آنفلوآنزا می‌تواند شدید و در بعضی مواقع کشنده باشد، اما باید بدانید که این بیماری با واکسن قابل پیشگیری است. در عین حال باید توجه کرد که بین واکسن‌های ایرانی و غیر ایرانی آنفلوآنزا هیچ تفاوتی وجود ندارد. همچنین دو هفته بعد از دریافت واکسن آنفلوآنزا، ایمنی کافی در بدن ایجاد می شود. این در حالیست که بهترین زمان تزریق واکسن، در آغاز فصل سرما است.

افراد واجد شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا

افراد واجد شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا، شامل کادر بهداشت و درمان، زنان باردار، افراد بالای 65 سال، افراد ‌دارای بیماری زمینه‌ای تنفسی و تنگی نفس مزمن، افراد دارای  نارسایی و بیماری مزمن قلبی، افراد دارای  نارسایی و بیماری مزمن  کلیه، افراد دارای  نارسایی و بیماری مزمن  کبد، افراد مبتلا به قند خون بالا (دیابت)، افراد دارای چاقی بسیار زیاد، افراد دارای بیماری های مزمن عصبی، سکته مغزی، ام‌اس، سندروم داون، افراد مبتلا به کم خونی داسی شکل، پزشکان و پرستاران، ساکنین آسایشگاه‌ها و کارکنان این مراکز، کسانی که در محل کار یا منزل از سالمند یا فرد دچار ضعف ایمنی مراقبت می‌کنند، کسانی که در سرای سالمندان یا معلولان زندگی می‌کنند، کودکان در سنین پایین (به ویژه کمتر از 5 سال) و ... است.

راه‌های انتقال بیماری آنفلوآنزا

افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا می‌توانند از یک روز قبل از شروع علایم تا پنج الی هفت روز بعد از آن، سایر افراد را آلوده کنند. کودکان به مدت طولانی‌تری می‌توانند ویروس را منتشر کنند. بر همین اساس ترشحات تنفسی فرد بیمار، تماس با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی و چشم‌ها از جمله راه‌های انتقال بیماری آنفلوآنزا محسوب می‌شوند.

چهار عامل مهم انتقال بیماری آنفلوآنزا عبارتند از:

- فضاهای سرپوشیده با تهویه نامناسب و ناکافی

- شلوغی و تجمع افراد

- تماس نزدیک (فاصله کمتر از دو متر، دست دادن و روبوسی)

- حضور فرد بیمار بدون ماسک در بین جمعیت

راه‌های پیشگیری از مهم‌ترین بیماری‌های تنفسی ویروسی مانند آنفلوآنزا، کرونا و...

برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی در فصل سرما موارد زیر را رعایت کنید:

- تزریق واکسن در افراد واجد شرایط

- رعایت بهداشت دست

- استفاده از ماسک در فضای بسته

- برقراری تهویه و باز گذاشتن پنجره‌ها

- حفظ فاصله دو متری با افراد دارای علایم

- ماندن در خانه در صورت داشتن علایم

- رعایت بهداشت عطسه و سرفه به طوری که در هنگام عطسه و سرفه از دستمال کاغذی استفاده کنید و اگر به دستمال کاغذی دسترسی نداشتید از قسمت بالای آستین استفاده کنید.

- تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب و مصرف میوه جات و سبزیجات قرمز و نارنجی مانند هویج، چغندر، مرکبات و…

- مصرف مایعات کافی

- داشتن خواب کافی شبانه

- پرهیز از استرس طولانی

- داشتن فعالیت بدنی منظم (3 بار در هفته)

- گرم نگه داشتن فضای خانه به ویژه‌ زمان خواب

- غرغره کردن آب نمک

افراد در معرض خطر ابتلا به فرم شدید آنفلوآنزا

به طور کلی آنفلوآنزا بیماری خفیف تا متوسطی محسوب می‌شود، اما در برخی از افراد می‌تواند بیماری شدید ایجاد کند. بر این اساس افرادی مانند افراد دارای نقص ایمنی، افراد دارای چاقی بسیار زیاد، مبتلایان به ام اس و برخی بیماری های عصبی مزمن، کم خونی داسی شکل،  مبتلایان به بیماری‌های مزمن تنفسی، کبدی،  کلیوی، افراد دچار سکته مغزی، مبتلایان به بیماری‌های قلبی مزمن، افراد مبتلا به قند خون بالا، زنان باردار و کودکان خردسال در معرض ابتلا به فرم شدید آنفلوآنزا قرار دارند. در عین حال باید توجه کرد که فشارخون به تنهایی عامل خطر برای آنفلوآنزای شدید نیست.

علایم شایع بیماری‌های تنفسی ویروسی آنفلوآنزا و کرونا

آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب و لرز، بدن درد،  سردرد،  گلودرد،  گوش درد، ضعف و بی‌حالی، بی‌اشتهایی، در برخی موارد تهوع و اسهال جزو علائم شایع بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزا و کرونا هستند. البته از روی علایم ظاهری فرد نمی‌توان نوع ویروس را تشخیص داد زیرا علایم کرونا، آنفلوآنزا و سایر ویروس‌های سرماخوردگی مشابه هستند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، با این حال در بیماری آنفلوآنزا یکسری علایم هشدار وجود دارد که شامل تشنج، درد قفسه سینه، تنگی نفس، کم آبی شدید و تشدید بیماری زمینه‌ای است.


نظرات شما
آخرین اخبار