به گزارش شاخص بازار به نقل از اقتصادآنلاین؛ بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت و درمان، از آغاز پوشش بیمه ناباروری خبر داد و گفت: 90درصد از خدمات ناباروری، تحت پوشش بیمه سلامت است.
به گفته وی، از ابتدای خرداد امسال، نیازی به پرداخت هزینههای ناباروری نیست و با مراجعه به این مراکز، هزینههای درمانی بیماران کامل از صورت حساب آنها کسر میشود.بر اساس آخرین آمارها، 3.5 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که بسیاری از آنها به دلیل اینکه بخش زیادی از خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه نیست، یا اقدامی برای درمان نمیکنند یا هزینههای هنگفتی را متحمل شدهاند.6 دی ماه سال گذشته، مهراندخت عابدینی، مدیر برنامه درمان ناباروری وزارت بهداشت، از افزایش حمایت دولت در حوزه درمان ناباروری خبر داد.
به گفته وی، پوشش بیمهای خدمات درمان ناباروری جایگزین بسته حمایت از زوجهای نابارور میشود؛ به جای اینکه وزارت بهداشت اعتبار لازم را تخصیص دهد، بیمهها این اقدام را انجام میدهند. تعداد اقلام و میزان پوشش هم همان پوشش 90درصدی است. از مزایای این کار برای مردم این است که مراکز موظف به ارائه خدمت با پوشش بیمهای هستند، نحوه پرداخت قطعا منظمتر خواهد بود و از معوقات طولانی پیشگیری خواهد شد.
به گفته مهدی رضایی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران نیز، بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه و هیات وزیران، چهار نوع تعرفه دولتی، عمومی غیردولتی، خیریه و خصوصی برای درمان زوجهای نابارور وجود دارد و سازمان بیمه سلامت با تعرفه دولتی و عمومی غیردولتی، 90درصد هزینههای درمان ناباروری را پرداخت میکند؛ بنابراین اگر فردی به مراکز خصوصی مراجعه کند، مابهالتفاوت تعرفه دولتی و خصوصی برعهده بیمه شده قرار دارد. اما همه خدمات درمان ناباروری در مراکز دولتی ارائه میشود.در حال حاضر تمام مواردی که در آخرین نسخه بسته خدمتی حمایت از زوجهای نابارور وجود داشت، از سوی بیمهها تحت پوشش قرار میگیرد.
باید توجه کرد که خدمات مشمول برای هر زوج در سال، بسته به نیاز و نوع ناباروری آنها، شامل روشهای کمک باروری (ICSI یا IVF)، انتقال جنین، تلقیح داخل رحمی (IUI)، سونوگرافیهای واژینال یا ابدومینال (طبق بسته خدمات)، داروهای درمان ناباروری با پوشش 90 درصدی، جراحیهای درمان ناباروری مردان، داروهای درمان ناباروری مردان، آزمایش PESA,TESE، آزمایشات ژنتیکی آزواسپرمی طبق استاندارد خدمت است.نحوه دریافت خدمات بیمهای برای پوشش هزینههای ناباروریزوج نابارور باید به مراکز ناباروری یا مطب و درمانگاه اعم از دولتی، خصوصی، خیریه، عمومی غیردولتی و به متخصص زنان، متخصص اورولوژی، پزشک عمومی، فلوشیپ نازایی، آندرولوژیست، مراجعه کرده و به عنوان زوج نابارور ثبت شوند.شرایط سنی برای مردان، محدودیتی ندارد.
در گذشته شرایط سنی برای بانوان 45 سال بود که با اصلاح به 49 سال افزایش یافت.
ضمن اینکه تا سه نوبت در سال، خدمات ناباروری به زوج های تحت پوشش بیمه ارائه میشود.لازم به ذکر است که پوشش بیمهای هزینههای زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان در بند 3 سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال 1393 مورد تأکید قرار گرفته و در قانون برنامه ششم توسعه نیز تمهیدات لازم از قبیل ارائه تسهیلات جهت افزایش سلامت ازدواج و درمان ناباروری در قالب بودجه سنواتی تکلیف شده است.
در قانون بودجه «1400» مجموع اعتبارات پیشبینی شده برای اجرای برنامه بیمه درمان ناباروری، 10,385 میلیارد ریال (1,038 میلیارد تومان) بود که این عدد در قانون بودجه 1401 به 7,700 میلیارد ریال (770 میلیارد تومان) کاهش یافته است.