بررسی روند معاملات بورس کالای ایران در نیمه نخست امسال نشان می دهد که ارزش کل معاملات این بورس در سه بخش بازار فیزیکی، مشتقه و مالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۸۷ درصدی مواجه شد و به بیش از ۲۵۸ هزار میلیارد تومان رسید تا رکوردی جدید از ابتدای تاسیس بورس کالا تاکنون به ثبت برسد. از نکات مهم معاملات ۶ ماه نخست امسال علاوه بر ورود سیمان به تالار معاملات، می توان به شکسته شدن رکورد تاریخی حجم و ارزش معاملات تالار صنعتی و معدنی، ارزش معاملات تالار پتروشیمی، ارزش معاملات تالار فرآورده های نفتی و حجم و ارزش معاملات بازار فرعی بورس کالا اشاره کرد.
به گزارش شاخص بازار به نقل از کالا خبر؛ در نیمه نخست امسال حجم و ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 55 و 110 درصد رشد کرد و بیش از 26 میلیون تن انواع کالا به ارزش بالغ بر 246 هزار میلیارد تومان در این بازار داد و ستد شد.
در تالار محصولات صنعتی و معدنی حجم و ارزش معاملات به ترتیب با رشد 165 و 110 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه شد و 16.7 میلیون تن کالا به ارزش 133 هزار میلیارد تومان در این تالار مورد معامله قرار گرفت. در تالار محصولات پتروشیمی نیز 2.6 میلیون تن کالا به ارزش 64 هزار میلیارد تومان و در تالار فرآورده های نفتی نیز 6.5 میلیون تن انواع کالا به ارزش 46 هزار میلیارد تومان معامله شد.
عملکرد بازار مشتقه بورس کالای ایران نیز در نیمه نخست امسال نشان می دهد که حجم و ارزش معاملات این بازار با کاهش مواجه شد و در مجموع 3 میلیون و 461 هزار قرارداد مشتقه به ارزشی بالغ بر 6 هزار و 76 میلیارد تومان رسید. در این مدت 3.4 میلیون قرارداد آتی به ارزش 5 هزار میلیارد تومان و بالغ بر 18 هزار قرارداد اختیار معامله به ارزش هزار میلیارد تومان دست به دست شد.
در 6 ماهه نخست امسال در بازار مالی بورس کالا بیش از 789 میلیون قرارداد شامل سلف موازی استاندارد، گواهی سپرده کالایی و صندوق سرمایه گذاری به ارزش 6.3 هزار میلیارد تومان داد و ستد شد.
به این ترتیب در بازار سلف موازی استاندارد 7.8 میلیون قرارداد به ارزش 734 هزار میلیارد تومان، در بازار گواهی سپرده کالایی بیش از 50 میلیون قرارداد به ارزش بالغ بر 3.5 هزار میلیارد تومان و 730 میلیون واحد صندوق های سرمایه گذاری به ارزش 2 هزار میلیارد تومان معامله شد.
این گزارش می افزاید، در تالار مناقصه نیز 62 هزار و 506 عدد کنتور برق به ارزش 25.5 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت.